Pogledajte kako izgleda obnovljena fasada “stare pošte”

Foto: Riječanin

Skinuta je najpoznatija skela u državi!

“Najpoznatija skela u državi”, ona na zgradi “stare pošte” na riječkom Korzu 13, krajem prošle godine doživjela je i havariju (OVDJE) zbog koje je tjednima bio onemogućen pa usporen promet Adamićevom ulicom, prometnom “žilom kucavicom” Rijeke.

Sada je skela napokon u potpunost razmontirana i skinuta sa zgrade “stare pošte”, a kako obnovljena fasada zgrade sada izgleda pogledajte na našim fotografijama!

Podsjetimo, radovi na rekonstrukciji bivše zgrade pošte na Korzu (takozvana “Glavna pošta”, sagrađena 1887. kao upravno-stambeno-poslovna zgrada Kraljevske mađarske financijske uprave) počeli su u veljači prošle a prema prvim projekcijama grubi građevinski radovi trebali su biti gotovi krajem jeseni prošle godine te se čak pretpostavljalo da bi novi prostor, robna kuća na četiri etaže (španjolska Zara?), trebala biti otvorena do kraja prošle godine. Zbog očiglednih poteškoća tijekom izvođenja radova sve je porlongirano za ovu godinu…

Investitor prenamjene 150-godišnje zgrade “stare pošte” je tvrtka »Tim nekretnine« a izvođač radova zagrebački Kamgrad.

Foto: Riječanin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari