Pogledajte kako je bolnica Lopača izgledala nakon požara 2018. a kako izgleda danas!

U požaru je tada poginuo pacijent a zgrada je pretvorena u zgarište. Psihijatrijska bolnica Lopača sada je obnovljena!

Požar u Psihijatrijskoj bolnici Lopača preklani u kolovozu uzeo je jedan život i ostavio ogromnu materijalnu štetu. Zgrada, koja je bila pretvorena u zgarište, potpuno je obnovljena i danas ponovno predstavljena.

(FOTO) OBNOVLJENA PB LOPAČA Obersnelova “packa: Grad Rijeka “iskeširao” osam puta više od Ministarstva zdravstva

“Znači najviše nepokretnih je bilo na gornjem katu, di se proširio požar. Znači na balkonu nam je ostao jedan pacijent koji je tragično završio i još jedan pacijent koji je bio opečen. Ostale smo sve, uz veliki napor osoblja uspjeli evakuirati”, izjavio je Marinko Cvitkušić, pomoćnik ravnatelja za sestrinstvo Psihijatrijske bolnice Lopača.

Psihijatrijska bolnica Lopača nakon požara. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Osiguranje je pokrilo 50 posto investicije, dio novca došao je iz Županije i iz same bolnice. Najviše novca dao je Grad Rijeka, milijun i 200 tisuća kuna.

“Ministarstvo zdravstva, unatoč velikim obećanjima, koja su dana i ovdje na licu mjesta, kada su bolnicu neposredno nakon požara posjetili premijer Plenković i ministar Kujundžić, se proslavilo sa 150 tisuća kuna” kazao je Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke.

Psihijatrijska bolnica Lopača nakon požara. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Bolnica u ovom trenutku ima kapacitet 150 kreveta, prije požara je kapacitet bio nešto veći. Međutim, dobili smo na kvaliteti, na komfornosti odjela, negdje na zadovoljstvo i naših korisnika, pacijenata i njihove familije”, izjavio je Neven Ivanović, ravnatelj Psihijatrijske bolnice Lopača.

Duševni pacijenti i pacijenti s demencijom sada imaju sigurnost i dobre uvjete, kako i mora biti, jer bolnica je njihovo utočište.
Ida Balen

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari