ZA SIGURNIJU VOŽNJU

Policajci-motociklisti PGŽ na Grobniku odradili edukaciju i trening vožnju!

Foto: PU primorsko-goranska

Uloga prometnih motociklista najviše dolazi do izražaja tijekom povećanog obima prometa, osobito u ljetnim mjesecima, kada svojim aktivnostima doprinose boljoj protočnosti prometa i povoljnom stanju sigurnosti cestovnog prometa

Jučer je na Automotodromu Grobnik održana smotra i trening vožnja svih policijskih službenika Policijske uprave primorsko-goranske koji službene zadaće obavljaju na motociklima.

Policijska uprava primorsko-goranska tradicionalno organizira i održava smotru i trening sigurne vožnje policijskih službenika-prometnih motociklista u suradnji s djelatnicima Automotodroma Grobnik,  kao dio planiranih aktivnosti koje se provode prije predstojećih blagdana i početka turističke sezone.

Foto: PU primorsko-goranska

Cilj ove aktivnosti je što kvalitetnija priprema prometnih motociklista za nadzor u prometu motociklista u narednom razdoblju, kada se zbog povoljnih vremenskih uvjeta očekuje njihov veći broj na prometnicama.

Podsjećamo, vozači motocikala i mopeda spadaju u kategoriju najugroženijih motoriziranih sudionika u prometu, s obzirom na težinu posljedica u prometnim nesrećama.

Uloga prometnih motociklista najviše dolazi do izražaja tijekom povećanog obima prometa, osobito u ljetnim mjesecima, kada svojim aktivnostima doprinose boljoj  protočnosti prometa i povoljnom stanju sigurnosti cestovnog prometa.

Foto: PU primorsko-goranska

U sklopu aktivnosti provedena je trening vožnja na motociklističkoj stazi, a uz to se prometnim motociklistima obratio i instruktor vožnje Krunoslav  Erdec iz Moto škole sigurne i sportske vožnje „99 Racing school“, koji je savjetima i praktičnom obukom uputio ih na sve važne elemente sigurne vožnje.

Koristimo ovu priliku i još jednom pozivamo sve ljubitelje vožnje mopeda i motocikala, da maksimalno poštuju prometne propise i pravila kako bi sigurno i bez posljedica uživali u vožnji na dva kotača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari