Povodom Svjetskog dana učitelja održan prijem za umirovljene djelatnike riječkih škola

U povodu Svjetskog dana učitelja u Gradu Rijeci održan je prijem za umirovljene djelatnike riječkih odgojno-obrazovnih institucija.

Umirovljene učitelje i odgajatelje u Salonu Grada Rijeke primili su gradonačelnik Vojko Obersnel, zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš i pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj.

Čestitajući Svjetski dan učitelja, gradonačelnik Obersnel se zahvalio svim učiteljicama i odgajateljicama te stručnim djelatnicama na njihovom predanom radu u odgajanju i prenošenju generacijama djece.

„Biti učitelj i odgajatelj je iznimno važna i zahtjevna profesija, a s obzirom na vrijeme koje djeca provedu u vrtiću i školi, ono što usade učiteljice i odgajateljice ostaje trajna životna vrijednost“, kazao je gradonačelnik Obersnel.

Citirajući Karla Juliusa Webera koji je kazao kako se odgajatelj rađa, isto kao i umjetnik, gradonačelnik Obersnel istaknuo je kako se posao učitelja i odgajatelja ne može naučiti, to je posao koji se treba živjeti.

Uz riječi zahvale svim umirovljenim djelatnicima vrtića i osnovnih škola, pročelnica Sušanj je kazala kako je Svjetski dan učitelja prilika da im se izrazi zahvalnost na svim znanjima i vještinama koje su prenijeli našim najmlađima, osposobljavajući ih na taj način za daljnji život.

Protekle je školske godine u zasluženu mirovinu u školskoj 2018./2019. godini otišlo 35 odgojno-obrazovnih djelatnika, a osim učiteljima i odgojiteljima zahvala na predanom radu upućena je i stručnim suradnicima, umirovljenim pedagozima, psiholozima, logopedima i rehabilitatorima.

U ime svih umirovljenika, bivša ravnateljica OŠ Dolac Nadja Poropat uputila je zahvalu Odjelu za odgoj i školstvo i Gradu Rijeci na potpori u radu škola, kako didaktičkom dijelu, tako i u brizi oko školskih zgrada, istaknuvši kako je takva podrška iznimno važna za postizanje školskog uspjeha.

U mirovinu su otišli i djelatnici u osnovnim školama Veljko Troha, Vesna Božinović, Sofija Šegvić, Gordana Grujić, Nada Ćoso, Pavica Veža, Zlatka Zulić, Gea Srdoč, Zvjezdana Vidaković, Mara Ružić, Jadranka Cvetkovska, Mirjana Miškulin-Stepančić, Vesna Sochor, Ljerka Herceg, Vieri Malovac, Ines Doričić i Ivana Albaneže Vranić, kao i djelatnice gradskih dječjih vrtića Neda Brančella, Silvana Klajner, Danica Dopuđ, Gordana Šmit, Nataša Pavletić Pavlin, Gordana Pavičić Petrović, Dibie Host, Helga Sergo Tomasco, Mirjana Ribarić, Željka Maričić, Biserka Mičetić, Dubravka Jurković, Milina Brkić, Vidica Kontić, Snježana Cukrov, Vesna Rački i Vesna Ban.

U prigodnom programu Ivor Čučak, učenik 1. razreda OŠ Vežica pod mentorskim vodstvom prof. Miljenke Rumora izveo je recitaciju na čakavskom narječju, dok je na harmonici nastupila Karla Sorčić, učenica Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, pod mentorskim vodstvom prof. Josipa Nemeta.

UNESCO je 1994. godine proglasio 5. listopada Svjetskim danom učitelja, u spomen na isti datum 1966. godine, kada je u Parizu potpisana Preporuka o statusu učitelja. Od tada se ovaj dan obilježava u više od sto zemalja. Želja i namjera je da obrazovanje odnosno učitelji i odgojitelji, dobiju društvenu važnosti koju i zaslužuju.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari