PRIMORCI I GORANI PRIJE SVIH! U Fužinama, Kastvu, Novom Vinodolskom… tisuće ljudi već nazdravilo Novoj 2016.!

Novi Vinolodski danas oko podne (foto: Pero Lovrović)

Primorci i Gorani uvijek su ispred svih pa i po tome što „ranije“ od drugih ulaze u novu godinu – već u podne. Tako su danas u Fužinama i Kastvu dočekivali Novu godinu pod suncem, a u Novom je čak nešto ranije „Zdravicom“ pozdravljen dolazak 2016. godine

Već tradicionalno, 16. godinu zaredom, u Fužinama je uz odbrojavanje i pjenušac održan podnevni ispraćaj stare i doček Nove godine. Novost ovogodišnjeg podnevnog dočeka bila je mogućnost kupnje balona na koje su se ispisivale novogodišnje želje, a svi su pušteni u zrak točno u podne.

Foto: Sabina Urbanc
Foto: Sabina Urbanc

Na tisuće posjetitelja iz čitave Hrvatske slilo se u malo goransko mjesto i još jedanput napravilo feštu za pamćenje.

Uz pjesmu i ples koji nisu prestajali, skuhalo se i popilo pet tisuća litara vina i pojelo pet tisuća domaćih goranskih kobasica.

Baloni u Fužinama (foto: Ivica Brusić Brujo)
Baloni u Fužinama (foto: Ivica Brusić Brujo)

Nije se zaboravilo ni na humanost, pa je u zrak pušteno tisuću balona s dobrim željama. Na njima su uglavnom bila ispisana imena onih koje se najviše voli, a iako je najčešća želja za 2016. zdravlje, svatko ima svoje sitne željice.

Podnevna fešta svima je bila zagrijavanje za večerašnji doček.

U Kastvu je, pak, treći puta održan humanitarni glazbeni program nazvan “Zadnje polne va Kastve na 365 metara.”

Kastav danas oko podne (foto: Vladimir Matošević)
Kastav danas oko podne (foto: Vladimir Matošević)

Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski, Centar za kulturu Grada Novi Vinodolski i Grad Novi Vinodolski u suradnji sa Lovačkim društvima Košutnjak i Gradina te Udrugom prijatelja grožđa i vina organizirali su i ove godine „Zdravicu“ u centru Novog Vinodolskog.

novi4 pero
Novi Vinodolski (foto: Pero Lovrović)

Po cijeni do 30 kuna sudionici su mogli uživati u novogodišnjem gastro-paketu kojeg su činili lovački gulaš, suvenir šalica i kuhano vino u neograničenim količinama! Za dobru zabavu bila je zadužena grupa Trend.

Novi Vinodolski (foto: Pero Lovrović)
Novi Vinodolski (foto: Pero Lovrović)

Paralelno sa Zdravicom u centru Novog održan je i poseban program za najmlađe, pa se može reći da je cijeli Novi uživao u dočeku Nove i prije pravog dočeka!

Novi Vinodolski (foto: Ingrid Kovačić Butorac)
Novi Vinodolski (foto: Ingrid Kovačić Butorac)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari