SRETNA NOVA! Rijeka u 2016. godinu ušla uz veličanstveni vatromet

Foto: Damir Kvajo

Rijeka je u Novu 2016. godinu ušla veselo, bučno i sa stilom!

I nasreću, bez nekih većih nezgoda ili nesreća, ako zanemarimo uobičajeno velik broj onih koji su pretjerali s ispijanjem alkoholnih pića, pa su morale intervenirati i hitne službe.

Najmasovniji doček bio je, tradicionalno, na riječkom Korzu gdje su se slile tisuće Riječana kako bi ispred privremene pozornice, na obližnjim štandovima i u ugostiteljskim objektima sa svojim društvom proslavili ulazak u novu godinu. Riječani su slavili uz riječke grupe Moskva i Nenu Belana & Fiumense, a nakon što im je u ponoć lijepe želje i čestitke uputio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, zabava se do jutarnjih sati nastavila uz nastup energičnih punk-rockera Hladno pivo.

“Neka Rijeka i dalje ostane grad mudrih ljudi”, rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i svima poželio sretnu novu godinu uz puno zdravlja, uspjeha, sreće i sreće u ljubavi.

foto: facebook Denis Flego
foto: facebook Denis Flego

Program proslave počeo je oko 22 sata, a nova godina dočekana je uz šampanjac i vatromet iznad središta grada. Ugostiteljskih objekti na Korzu za novogodišnju noć su zatražili produljenje radnog vremena, pa je dosta Riječana produljilo do jutra svoje slavlje u kafićima, klubovima i restoranima.

Foto. facebook Neno Ri
Foto. facebook Neno Ri

Prema podacima iz gradske uprave, koja je organizirala doček na Korzu, svi troškovi organizacije i pripreme dočeka te honorara izvođača iznose ukupno oko 220.000 kuna.

Veselo i bučno bilo je i u svim drugim riječkim naseljima, ali i u prigradu i mjestima, općinama i gradovima širom županije od kojih su neka ulazak u novu godinu slavila i dvaput – u podne i ponoć!

Mudro i domišljato, Primorci i Gorani znaju kako se zabaviti!

https://www.youtube.com/watch?v=Oom48MMRq7k&feature=youtu.be

Vatromet u Krasici (Snimio: Nikola Jovetić)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari