BRAVO DEČKI

Galerija | Pune ruke posla za riječke HGSS-ovce! Spasili ozlijeđenu planinarku, izgubljenog Nijemca i stradalu biciklisticu!

Foto: Facebook/HGSS STanica Rijeka

Riječki HGSS-ovci su tijekom mjeseca svibnja imali više uspješnih  intervencija

Izdvajamo ove tri, onako kako su ih sami opisali na mrežnim stranicama HGSS-Stanice Rijeka.

Akcija Trnovica – 23.05.2021.

Poziv zaprimaju u 13:07 direktno na telefon stanice Rijeka. Radilo se o ženskoj osobi koja se ozlijedila pri planinarenju na području Trnovice.

Odmah po dojavi na teren izlazi 13 članova Stanice koji se u tom trenutku nalaze na vježbi u Interventnoj bazi Platak, dok 2 člana kreću iz baze Vežica.

Dolaskom do unesrećene, ustanovljena je sumnja na ozljedu desne noge te je izvršena imobilizacija udlagom nakon koje je uslijedio transport brdskom nosiljkom UT2000.

Unesrećena je predana Hitnoj pomoći oko 14:15 čime je ova akcija završila.

Potražna akcija Malinska – 04.05.2021.

Poziv u pomoć zaprimaju 14:00 preko županijskog centra 112. Saznaju da se radi o starijem njemačkom državljaninu koji boluje od demencije te se nakon udaljavanja u svrhu rutinske šetnje u jutarnjim satima nije vratio kući.

Odmah po dojavi na teren se upućuje 16 članova stanice Rijeka s 3 vozila.

Tijekom rane faze potrage metodom ”Bike wheel” zaprimaju dojavu da je osoba pronađena kod mjesta Gabonjin od strane mještana.

Povratkom u interventnu bazu i raspremanjem opreme ova akcija završava oko 17:00. U akciji su sudjelovali i članovi DVD Malinska Dubašnica.

Akcija Njivice – Čižići – 24.05.2021.

Poziv u pomoć zaprimaju u 14:40 preko centra 112. Saznaju da se radi o starijoj ženskoj osobi stranog državljanstva koja se ozlijedila pri padu s bicikla.

Odmah po pozivu na teren izlazi 12 članova HGSS Stanice Rijeka s 3 vozila. Nakon dolaska do unesrećene koja se nalazila na makadamskom putu, ustanovljena je sumnja na ozljedu kuka.

Izvršena je imobilizacija vakum madracem, nakon koje je uslijedio transport brdskom nosiljkom UT2000 te kombi vozilom.

Unesrećena je predana Hitnoj pomoći oko 16:20 čime je ova akcija završila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari