REZULTATI OČEVIDA: Požar u Psihijatrijskoj bolnici u Lopači izazvan je ljudskom radnjom

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Uzrok požara: Pacijent bacio radio iz kojeg su frcnule iskre koje su pokrenule požar?

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Danas je proveden očevid požara koji je izbio jučer poslijepodne, 17. kolovoza u Psihijatrijskoj bolnici u Lopači (OVDJE)

Provedenim očevidom isključen je tehnički uzrok požara.

Utvrđeno je kako je požar izbio na drugom katu zgrade. Uslijed požara najveća oštećenja su nastala na drugom i trećem katu zgrade, dok su oštećenja zabilježena i na ostalim dijelovima i krovištu iste zgrade.

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Materijalna šteta nastala požarom bit će utvrđena naknadno.

Nažalost, u ovom požaru smrtno je stradala jedna osoba, čiji će identitet i uzrok smrti biti utvrđeni obdukcijom. Liječnička pomoć je pružena većem broju osoba, nakon čega je konstatirano da je većina lakše ozlijeđena.

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

U gašenju požara sudjelovalo je sveukupno više od četrdeset vatrogasaca JVP Rijeka i DVD-a Jelenje te DVD-a iz Škrljeva, Čavli, Halubja i Drenove.

RTL neslužbeno doznaje da je jedan pacijent bacio radio iz kojeg su frcnule iskre te da je iz tih iskri krenuo požar koji se proširio dalje. Ovo je neslužbena informacija koja je došla od pouzdanih izvora, no točan uzrok požara znat će se kada očevid bude gotov do kraja.

Zbog brojnih poziva obitelji uvedena je izvanredna linija.

“Pošto su linije u kvaru, struje nema već neko vrijem mi smo odlučili da ćemo dat službeni mobitel za informacije od 8- 22 sata.. 099 2310 552”, kazao je Neven Ivanović, ravnatelj psihijatrijske bolnice Lopača.

Vatrogasci su jučer odradili krvav posao. S vatrom se borilo njih pedesetak. Prvi su došli vatrogasci iz Jelenja.

“Situacija je bila relativno ozbiljna zato što smo znali da je unutra preko stotinjak ljudi. U tom trenutku požar je bilo na trećem katu, vidljivost je bila jako slaba. Na trećem i na četvrtom katu. Na četvrtom katu oni imaju teško pokretne osobe. Znali smo da će tu bit najviše problema”, ističe Dino Piljić iz DVD-a Jelenje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari