RIJEČANI VOLE KNJIGU, CD I DVD: U jednom danu u Gradsku knjižnicu učlanilo se 1849 novih korisnika!

Sjajan je to rezultat jednodnevne akcije GKR prilikom koje je ionako povoljna cijena jednogodišnje članarine snižena na 25 kuna

U petak 11. Studenog proslavi nacionalnog Dana hrvatskih knjižnica pridružila se i Gradska knjižnica Rijeka koja je tom prigodom već povoljnu članarinu od 50 kuna snizila na 25 kuna.

Akcija se odvijala u svim odjelima i ograncima Gradske knjižnice Rijeka kroz cijeli dan kojeg je obilježilo izrazito ružno vrijeme i obilna kiša. Unatoč svemu, samo taj dan u knjižnicu se učlanilo čak 1849 građana, što je značajno više nego 2013. godine kada je istu akciju iskoristilo 733 građana.

gkr1

Sjajan rezultat je još jedan dokaz da je čitanje omiljen način provođenja slobodnog vremena, raspirivanja mašte, kvalitetnog odrastanja, cjeloživotnog učenja.

Godišnja članarina u Gradskoj knjižnici Rijeka je 50 kuna te se pozivaju svi građani da iskoriste svakodnevnu i cjelodnevnu dostupnost knjižnice kroz mrežu odjela i ogranaka (Središnji odjel Palača Modello, Središnji odjel Filodrammatica, Narodna čitaonica, Dječji odjel Stribor, Ogranak Trsat, Ogranak Drenova, Ogranak Turnić, Ogranak Zamet), učlane se u knjižnicu i tako doprinesu razvoju Rijeke kao najnačitanijeg hrvatskog grada.

gkr3

Gradska knjižnica Rijeka se ovom prilikom zahvalila i medijima koji omogućuju da pozitivne poruke o čitanju, korištenju knjižnice, društvenoj ulozi čitanja i knjižnice te programima redovno stižu do značajnog broja građana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari