Riječka 111. brigade HV-a obilježava 27. godišnjicu osnutka

Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija održali su zajednički prijem za pripadnike bivše 111. brigade HV-a povodom obljetnice njenog osnivanja

U prostorijama Primorsko-goranske županije održan je prijem za predstavnike 111. brigade ZNG/HV, tzv. Zmajeva, povodom dvadeset sedme obljetnice njenog osnivanja na datum 2. srpnja.

Na susretu je bilo riječi o suradnji braniteljskih udruga i lokalnih vlasti

Zajedno s predsjednikom Županijske skupštine Erikom Fabijanićem, pročelnikom Ureda županije Goranom Petrcom i savjetnikom za pravne poslove i razvoj civilnog društva Zlatkom Mihelcem, predstavnike Kluba zapovjedništva i Udruge 111. brigade „Zmajevi“, predvođenih predsjednikom Vladom Milkovićem, u ime Grada Rijeke primili su zamjenici gradonačelnika Marko Filipović i Nikola Ivaniš.

Primljeni predstavnici riječke 111. brigade HV-a

Domaćini su pozdravili nazočne i čestitali obljetnicu osnutka predstavnicima nekadašnje 111. brigade, a na susretu je bilo riječi o suradnji udruge i lokalnih vlasti te o izdavanju monografije o ovoj postrojbi koje je planirano za 30. godišnjicu osnutka brigade.

Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović podsjetio je kako je Gradsko vijeće 2005. godine ovoj postrojbi odalo priznanje imenovanjem trga u njihovu čast te pozvao na kontinuirano prenošenje informacija o njihovim ratnim aktivnostima. Zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš zaželio je uspješno i skoro izdavanje monografije, kazavši kako memorije i dokumente treba sačuvati i usustaviti, dok je predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić iskazao želju da se udruge predstavnika 111. brigade u bližoj budućnosti objedine te krenu u zajednički rad.

Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović udruzi je u ime Grada darovao knjigu “Rijeka otvorena svima”, predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić uručuje poklon Vladi Milkoviću

Vlado Milković obavijestio je kako će članovi Kluba Zapovjedništva i Udruge u narednim danima obilježiti 27. godišnjicu osnutka 111. brigade ZNG nizom prigodnih aktivnosti. U nedjelju, 1. srpnja biti će položeni vijenci na gradskom groblju Drenova, a dan kasnije, na samu obljetnicu, centralna svečanost će se održati u Drenovom klancu, gdje se nalazi ploča u spomen poginulim pripadnicima 111. brigade.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views