OBNOVA KLINIKA: Riječkom KBC-u 2 milijuna kuna doniraju Autotrolej, Rijeka plus, Čistoća, KD Kozala i VIK

Grad Rijeka i gradska komunalna društva donirali 2 milijuna kuna riječkom KBC-u za uređenje dvije klinike

Potpisan je sporazum između Grada Rijeke, gradskih komunalnih društava i KBC-a Rijeka kojim su donirana sredstva za uređenje Klinike za kirurgiju i Klinike za internu medicinu.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Obersnel, ravnatelj KBC-a Štimac i predstavnici pet gradskih tvrtki

Riječ je o donaciji u iznosu od dva milijuna kuna za opremanje dviju klinika koje se nalaze na adresi Krešimirova 42 na Mlaci, a čiji troškovi uređenja u projektantskoj procjeni ukupno iznose nešto manje od 10 milijuna kuna.

Donirana sredstva za uređenje Klinike za kirurgiju i Klinike za internu medicinu iznose 2 milijuna kuna

Sporazum su uz gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela i ravnatelja KBC-a Rijeka Davora Štimca potpisali direktor KD Autotrolej Marin Rajčić, direktor TD Rijeka plus Željko Smojver, direktorica KD Čistoća Jasna Kukuljan, direktorica KD Kozala Nives Torbarina te rukovoditeljica Službe financijsko računovodstvenih poslova KD VIK Jasna Knez, uz nazočnost pročelnice gradskog Odjela za komunalni sustav Irene Miličević i pročelnice gradskog Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Karle Mušković.

Grad Rijeka i gradska komunalna društva donirali 2 milijuna kuna riječkom KBC-u

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel iskazao je zadovoljstvo realizacijom postignutog dogovora te kazao:

„Ova donacija Klinici za kirurgiju i Klinici za internu medicinu rezultat je angažmana Grada i komunalnog sustava na poboljšanju standarda i medicinske kvalitete KBC-a“.

Gradonačelnik je istaknuo kako Grad Rijeka nema nadležnosti niti obaveze prema KBC-u, zdravstvenoj ustanovi pod državnom ovlasti, tj. ovlasti Ministarstva zdravstva, no kako su ovakva ulaganja potrebna zbog nepovoljne situacije i uvjeta rada.

„Imamo namjeru i dalje pomagati riječki KBC kroz donatorske aktivnosti s ciljem podizanja kvalitete medicinske usluge za naše sugrađane, ali i za sve ostale“, rekao je Obersnel te najavio skorašnji natječaj za nastavak gradnje nove bolnice na Sušaku za čije je potrebe Grad Rijeka dodijelio vlastito zemljište u vrijednosti 45 milijuna kuna.

„Imamo namjeru i dalje pomagati riječki KBC s ciljem podizanja kvalitete medicinske usluge za naše sugrađane, ali i za sve ostale“ – Vojko Obersnel

Ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac zahvalio se Gradu i gradskim tvrtkama na financijskoj pomoći bez koje se proces uređenja Klinike za kirurgiju i Klinike za internu medicinu ne bi mogao financijski zatvoriti.

„KBC se trenutno nalazi u investicijskom ciklusu izgradnje bolnice i uređenja prostora, no mimo toga, dio prostora riječke bolnice je derutnom stanju, kao što je njena centralna zgrada u kojoj uvjeti za pacijente nisu na odgovarajućoj razini“, rekao je Štimac govoreći kako u periodu do otvaranja nove bolnice standard u postojećim klinikama i zavodima mora rasti.

Ravnatelj riječkog KBC-a spomenuo je kako Zavod za digestivnu kirurgiju trenutno obavlja velik broj operacija u vrlo lošim uvjetima te kazao kako se završetak radova na uređenju ove dvije klinike očekuje do kraja tekuće godine.

„Tražimo načine prikupljanja sredstava i za uređenje ostalih odjela u narednom razdoblju, te se nadam da će pacijenti dobiti civilizacijske uvjete liječenja kakve se očekuje u 21. stoljeću“, zaključio je Štimac.

Jasna Kukuljan, direktorica KD Čistoća obratila se u ime komunalnih i trgovačkih društava:

„Zadovoljna sam što smo bili u prilici sudjelovati u ovoj donaciji s ciljem podizanja razine medicinskog standarda. KBC-u i klinikama želim uspješan rad, a komunalna društva će, u skladu s mogućnostima, nastojati i dalje sudjelovati u sličnim inicijativama za dobrobit cijelog društva.“

Grad Rijeka je u proteklih desetak godina uložio oko 12 milijuna kuna u opremanje KBC-a i uređenja prostora na različitim lokalitetima, a u protekle dvije godine financirana je izgradnja toplog mosta koji povezuje objekt Klinike za dječju kirurgiju i Odjel dječje fizikalne medicine i rehabilitacije s glavnom zgradom u Dječjoj bolnici Kantrida te nabava dvaju tzv. C-luk dijagnostičkih uređaja za dječju kirurgiju bolnice Kantrida i operacionu salu Neurokirurgije na Sušaku.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views