Riječka policija u humanitarnoj akciji darivala socijalnu samoposlugu “Kruh sv. Elizabete“

U prigodi božićnih i novogodišnjih blagdana predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske uručili su prehrambene i higijenske artikle Socijalnoj samoposluzi “Kruh sv. Elizabete“. Za ovu donaciju novčana sredstva su dragovoljno prikupili djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske.

Riječ je o prvoj humanitarnoj akciji ovakvoga tipa koja je za potrebe Socijalne samoposluge “Kruh sv. Elizabete“ iz Rijeke organizirana tijekom proteklih 15-ak dana u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj.

U ime djelatnika Policijske uprave prehrambene i higijenske artikle uručio je načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar sa suradnicima.

Tom prilikom načelnik Dizdar je izrazio zadovoljstvo odazivom djelatnika policijske uprave ovoj humanitarnoj akciji, rekavši kako je na ovaj način policija još jednom pokazala svoju humanu stranu i brigu za potrebite. Načelnik Dizdar je istaknuo da djelatnici policijske uprave redovito sudjeluju u brojnim humanitarnim i drugim akcijama pomažući i na taj način građanima i na dobrobit cjelokupne naše društvene zajednice.

Voditeljica Socijalne samoposluge, Elida Verunica bila je zaista ugodno iznenađena i zadovoljna darovima policije te je načelniku Policijske uprave primorsko-granske Tomislavu Dizdaru uručila zahvalnicu za potporu u djelovanju Socijalne samoposluge i doprinos pomaganju ljudima u potrebi. Tako je Policijska uprava primorsko-goranska ovim humanitarnim činom zaslužila zvati se prijateljem socijalne samoposluge.

U vrijeme Adventa i iščekivanja Božića poslanje kršćana za pomaganjem slabima i potrebitima je posebno izraženo, pa su i djelatnici PU primorsko-goranske organizirali ovu akciju te simboličnom gestom željeli materijalno pomoći građanima kojima je ona najpotrebnija.

Kroz svoje svakodnevne profesionalne aktivnosti policija je kao javni servis na usluzi dostupna svim građanima 24 sata, a humanitarnim akcijama ove vrste dodatno se pokazuje kako uključivanjem u sve sfere društvenog života policijski djelatnici potiču razvijanje povjerenja između građana i policije, stvaranje humanosti, brige za svakog čovjeka, ali i prijateljstva u vjeri bržeg razvoja civiliziranog i modernog društva.

FOTO: PU primorsko-goranska

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari