Riječki beskućnici od reklamnog papira izradili eko košarice

FOTO: Facebook/PEZ

Danas su štićenici Udruga OAZA i Ruže Sv. Franje izradili svoje prve eko košarice

Održana je radionica prenamjene reklamnog papira sa štićenicima Udruga Oaza i Ruže Sv. Franje u organizaciji Udruge PEZ.

Udruga za ljudska prava, građansku participaciju i ekološku osviještenost – PEZ, osnovana je u Rijeci s ciljem podizanja svijesti o važnosti ekologije, društvene inkluzije ugroženih skupina stanovništva i poticanja razvoja lokalne zajednice.

Radionicu je držao Rikard Rovan iz PaRo. U PaRo reklamni papir koji se najčešće baca u smeće pretvaraju u razne korisne i umjetničke predmete.

Karakteristika njihovih proizvoda je što su izrađeni od reklamnog papira te tako umjesto da se zagađuje okoliš s viškom reklamnog papira, pridonose njegovoj prenamijeni u korisne i ukrasne svrhe.

Danas su štićenici Udruga OAZA i Ruže Sv. Franje izradili svoje prve eko košarice. Gotovi proizvodi moći će završiti i na vašim policama ako vam se svide i poželite podržati kreativce iz Oaze i Ruža Sv. Franje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari