Riječki pedijatrijski kardiolog Neven Čače dobio nagradu za najzapaženije stručno ostvarenje u 2019.

Hrvatska liječnička komora dodijelila Godišnje nagrade za 2018.

Pedijatrijski kardiolog iz KBC-a Rijeka Neven Čače koji je sredinom studenoga prvi u Hrvatskoj s timom kolega izveo minimalno invazivni zahvat na srcu kod petero djece dobitnik je nagrade za najzapaženije stručno ostvarenje koje mu je u 3. prosinca dodjelila Hrvatska liječnička komora (HLK).

Godišnje nagrade za 2018. HLK dodjeljuje pojedincima koji su svojim stručnim, znanstvenim te javnim i društvenim djelovanjem doprinijeli unapređenju hrvatskog liječništva i liječničke profesije.

Osim priznanja za najzapaženije stručno ostvarenje, HLK nagrade dodjeljuje u još tri kategorije – za znanstveni doprinos unaprjeđenju liječničke struke; za promicanje interesa hrvatskog liječništva i zaštitu prava liječnika te za promicanje ugleda hrvatskih liječnika i liječničke profesije u javnosti.

Priznanje za znanstveni doprinos unaprjeđenju liječničke struke dodijeljeno je dječjem psihijatriju iz KBC-a Split Tomislavu Franiću koji je imao značajan broj znanstvenih radova proizašlih uglavnom iz projekta ‘MILESTONE’ u kojemu je glavni istraživač za Hrvatsku.

Isto priznanje dodjeljuje se mladim znanstvenicima životne dobi do 40 godina, a ovogodišnji dobitnik je specijalist epidemiologije iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Mario Šekerija koji je kao jedan od autora istraživanja objavio je 17 članaka u međunarodnim znanstvenim časopisima.

Nagrada za promicanje interesa hrvatskog liječništva i zaštitu prava liječnika u 2018. pripala je saborskoj zastupnici i predsjednici saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenji koja je aktivno zagovarala interese liječništva i zdravstvenog sustava.

Priznanje za promicanje ugleda hrvatskih liječnika i liječničke profesije u javnosti dodjeljena je novinarki Sandri Erak, koja je kao urednica i voditeljica emisije „Izaberi zdravlje“ Hrvatskog radija obradila niz tema važnih za liječništvo i funkcionalnost zdravstvenog sustava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari