RIJEKA IMA KNJIŽNICU GODINE! Svečanom dodjelom priznanja uveličano otvorenje novouređenog prostora Sveučilišne knjižnice

U dvorani izložbe Glagoljica u Sveučilišnoj knjižnici Rijeka održana je svečanost povodom dodjele nacionalnog priznanja “Knjižnica godine” za 2015. godinu Sveučilišnoj knjižnici Rijeka. U okviru svečanosti, rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin otvorio je novouređeni korisnički prostor Knjižnice.

Samo priznanje Knjižnica godine za 2015. godinu dodijeljeno je Sveučilišnoj knjižnici Rijeka i Općinskoj narodnoj knjižnici Drenovci dan prije, na središnjoj proslavi Dana hrvatskih knjižnica, 11. studenog, koja se ove godine održala u Drenovcima.

sveučilišna knjižnica

Priznanje “Knjižnica godine” dodjeljuje Hrvatsko knjižničarsko društvo prigodom obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica 11. studenoga, najboljoj knjižnici čija se izvrsnost procjenjuje prema kriterijima za vrednovanje / procjenjivanje izvrsnosti, a u svrhu poticanja kreativnosti, inovativnosti i unapređivanja kvalitete rada u hrvatskim knjižnicama.

Na svečanosti prisutnima su se obratili rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin, zamjenica župana Marina Medarić, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović, ravnateljica Sveučilišne knjižnice Rijeka Senka Tomljanović, predsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva Dunja Holcer te predsjednica Knjižničarkog društva Rijeka Marija Šegota Novak.

Čestitajući Sveučilišnoj knjižnici Rijeka na priznanju, zamjenica Medarić istaknula je važnost knjižnice koju ne predstavljaju samo zidovi, prostor i knjige nego i ljudi, a posao koji se obavlja sa ljubavlju neće u konačnici ostati na margini.

“Knjižnica mora osluškivati i pratiti trendove, stalno učiti i usavršavati se, ne pristajati na prosječnost nego nastojati biti najbolji”, rekla je zamjenica Medarić čestitajući Sveučilištu u Rijeci, jednom od najboljih u Republici Hrvatskoj, koje nastoji u svim segmentima djelovanja biti izvrsno što pokazuje i ulaganje u ove prostore i ljude kako bi naši studenti imali najbolju moguću uslugu.

Korisnički prostor Sveučilišne knjižnice Rijeka preuređen je u cilju bržeg i lakše korištenja njezinih usluga. Sredstva za preuređenje u potpunosti je osiguralo Sveučilište u Rijeci.

Uveden je sustav samoidentifikacije korisnika uz pomoć studentskih x-ica ili članskih iskaznica, koji omogućava korištenje cjelokupnog prostora knjižnice i izvan radnog vremena djelatnika knjižnice, pa se knjižnica sada može koristiti od 9 do 01 radnim danom, subotom do 23, a nedjeljom do 20 sati.

Preuređenjem je povećan i broj sjedećih mjesta, a dosadašnji prostor proširen dvjema novim prostorijama – za dnevni boravak i za grupni rad. Omogućeno je i samokopiranje putem kartica, a dio ispitne literature sada je na raspolaganju i u otvorenom pristupu.

Posudba radi radnim danom do 19 sati i subotom do 13, a služba informacija radnim danom do 19. (pgž; foto: facebook Sveučilišna knjižnica Rijeka)

sveučilišna3 sveučilišna9 sveučilišna8 sveučilišna7 sveučilišna6 sveučilišna5 sveučilišna4

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari