RIJEKA ODALA POČAST VUKOVARSKIM HEROJIMA: Stotine svijeća osvijetlile Most hrvatskih branitelja

Stotine svijeća osvijetlile su Most hrvatskih branitelja (Foto: Riječanin)

Skupom, kojem su prethodila dva mimohoda ulicama Rijeke, odana je počast gradu heroju i svim poginulim braniteljima

Stotine svijeća osvijetlile su jučer Most hrvatskih branitelja gdje su se brojni Riječani okupili povodom Dana sjećanja na Vukovar koji je ove godine održan deseti put za redom. Skupom, kojem su prethodila dva mimohoda ulicama Rijeke, odana je počast gradu heroju i svim poginulim braniteljima.

Od Vukovarske ulice prema centru grada spuštala se jedna kolona građana predvođena članovima Kluba navijača Armada, dok je druga krenula iz Prve sušačke hrvatske gimnazije u kojoj je prethodno održana akademija na kojoj su svoja sjećanja prenijeli vukovarski heroji.

svijece33
Riječka kolona sjećanja na Korzu

U toj koloni bili su i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Miroslav Matešić sa suradnicima, ravnateljica gimnazije prof. Đudita Franko, riječki nadbiskup mons. Dr. Ivan Devčić, predstavnici Primorsko-goranske županije i glavni riječki imam Hajrudin ef. Mujkanović, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Dvije riječke kolone sjećanja i pijeteta spojile su se na Mostu hrvatskih branitelja gdje je položen vijenac i upaljene svijeće za sve poginule branitelje te im minutom šutnja odana počast.

svijece11
Molitvu za žrtve Vukovara i sve poginule branitelje vodio je riječki nadbiskup Ivan Devčić

Nakon molitve koju je predvodio nadbiskup Devčić, članovi Armade zapalili su 25 baklji u znak sjećanja na 25. godišnjicu pada Vukovara.

svijece22
Armada je zapalila 25 baklji u čast Vukovara

Deseta godišnjica „Vukovara u Rijeci“ posebno je bila posvećena nedavno preminulom dr. Zlatku Tomašiću, riječkom liječniku, heroju Domovinskog rata.

Riječko sjećanje na žrtvu Vukovara organizirali su Zdrug katoličkih skauta Hrvatske, Prva sušačka hrvatska gimnazija, Zajednica udurga Domovinskog rata PGŽ-a, Udruga 128. brigade sveti Vid i Armada.

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari