OVO JE BAŠ „COOL“: Prijavite se za besplatne radionice robotike u u CTK Rijeka!

Besplatne radionice održat će se u Centru tehničke kulture povodom Europskog tjedna robotike (18.-27. studeni 2016.) a namijenjene su učenicima svih dobi

Od 18. do 27. studenog u Europi i šire obilježit će se Europski tjedan robotike. U šestom izdanje ove manifestacije brojne organizacije uključit će se s više od 700 robotičkih aktivnosti, a među njima je i Centar tehničke kulture Rijeka koji priprema tri besplatne radionice.

Na radionicama polaznici će, ovisno o dobi, moći zakoračiti u svijet robotike. Zainteresirani polaznici trebaju izabrati između radionica namijenjenih njihovoj dobi:

U ponedjeljak, 21. studenog, od 18:00 do 20:00 sati održat će se radionica mBotova na kojoj će učenici od 3. do 8. razreda osnovne škole moći naučiti kako sklapati i programirati iste.

U utorak, 22. studenog, od 16:30 do 18:30 održat će se radionica Internet of Things namijenjena učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole.

U srijedu, 23. studenog, od 18:00 do 20:00 sati održat će se radionica robotike Robo++ na kojoj će učenici od 7. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole moći naučiti izraditi, sklopiti robota od elektroničkih komponenti te upravljati istima.

robotika

Radionice su besplatne, no potrebno je prijaviti se putem obrasca. CTK Rijeka obilježava Europski tjedan robotike u sklopu projekta Budi++ koji financijski podupiru Hrvatska banka za obnovu i razvoj, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Zavirite u interaktivnu mapu robotičkih aktivnosti ili pratite Europski tjedan robotike na Facebooku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari