RIJEKA UŽIVO: Pridržavaju li se Riječani uputa o ostanku u kući i socijalnom distanciranju? Procijenite sami…

Foto: Riportal.hr

Rijeka i danas zbog krize s koronavirusom ostavlja neuobičajen dojam opustjeloga grada, no možda i ne u tolikoj mjeri koliko su to neki drugi hrvatski gradovi

Naime, i na Korzu i drugim dijelovima grada ima ljudi koji idu za nekim svojim neodgodivim poslom, ili su jednostavno poželjeli “udahnuti malo zraka”, premda i nacionalni i županijski Stožer civilne zaštite preporučaju ostanak u kući ili stanu.

Foto: Riportal.hr

Preporuka se izričito odnosi i na građane 65+, naše starije i onemoćale sugrađane, međutim vidljivo je i na našim fotografijama da se upravo mnogi građani starije životne dobi ne pridržavaju ovih uputstava.

Foto: Riportal.hr

Inače, ministar Vili Beroš rekao je danas ujutro kako u Hrvatskoj ima 8 novih bolesnika, odnosno ukupno 113 zaraženih. Među njima je i 11 liječnika. Izliječeno je pet bolesnika.

Jedan čovjek je na respiratoru i u težem je stanju, ali i dalje stabilno.

”40 posto talijanskih građana se ne pridržavaju uputa, a Kinezi nas upozoravaju na taj problem”, rekao je Beroš.

Sva ova upozorenja objavljena su s ciljem što kvalitetnijeg provođenje protuepidemijskih mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja koje nalaže nacionalni Stožer civilne zaštite.

Pridržavaju li se Riječani uputa o ostanku u kući i socijalnom distanciranju? Procijenite sami uvidom u našu fotogaleriju…

Većina građana je obazriva – čekanje u redu po uputama Stožera!

Foto: Riportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari