Medved joj prijeti tužbom, Ivona Milinović odgovara: “Ako klevećem ja, kleveće i Obersnel”

Foto: Riportal.hr/M. Levak; Facebook)

Tvrtka Manufaktura se zbog ostvarenih prihoda provlači gradskom vijećnicom cijelo jedno desetljeće

Kontroverznoj HDZ-ovoj vijećnici Ivoni Milinović koja je nedavno najavila kandidaturu za predsjednicu riječkog HDZ-a prijeti tužba. Tužili su ju supružnici Zoran Medved i Lea Stojiljković Medved zbog navodne klevete na Facebooku i u gradskoj vijećnici u kojoj spominje ostvarene prihode tvrtke Manufaktura.

Odvjetnik Marko Kuvač poslao je obavijest Ivoni Milinović kako je navod da je Zoran Medved sada suvlasnik u tvrtki Manufaktura netočan te da je također netočno da je Medved u razdoblju od tri godine dobio 900 tisuća kuna od poslova s Gradom. Kuvač je upozorio HDZ-ovu vijećnicu da će protiv nje pokrenuti kazneni postupak na Općinsko sudu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela klevete.

Milinović je Kuvaču odgovorila u dopisu kako nije tvrdila da je Medved trenutno suvlasnik tvrtke te se pozvala na Obersnelov odgovor na pitanje Hrvoja Burića te konstatirala da kleveće i Obersnel, ako kleveće ona. Također ga je uputila na članak 28. Poslovnika Gradskog vijeća koji proizlazi iz zakona Republike Hrvatske, a u kojem stoji kako gradski vijećnik ne može biti kazneno gonjen zbog izjava, stavova i mišljenja iznesenih na sjednicama Gradskog vijeća.

Prihodi tvrtke Manufaktura u Gradskoj vijećnici tema su desetak godina. Podsjetimo, gradski vijećnik Hrvoje Burić je 2011. godine gradonačelniku Vojku Obersnelu postavio pitanje koliki je prihod tvrtka Manufaktura, tadašnja marketinška agencija pročelnika za kulturu Ivana Šarara, ostvarila kroz tri godine u razdoblju od 2008. do 2010. godine.

2013. godine tadašnja voditeljica Službe za odnose s medijima Grada Rijeke Lea Stoiljković Medved, sada zaposlena kao glavna savjetnica za odnose s medijima i komuniciranje u RIJEKA 2020, i njezin suprug Zoran Medved podigli su kaznenu prijavu protiv novinara Kanala Ri Ernesta Marinkovića i gradskog vijećnika HDZ-a Hrvoja Burića zbog klevete. Burić je tada tvrdio u televizijskom prilogu kako Manufaktura ugovara unosne poslove s Gradom.

Naime, u odgovoru na Burićevo vijećničko pitanje Obersnel je tada obrazložio kako se radi o prihodu od 900.000 kuna. Točnije 892.291 kunu koju je Manufaktura u tom periodu zaradila poslujući s Gradom.

 

Foto: Facebook I. Milinović
Foto: Facebook I. Milinović
Foto: Facebook I. Milinović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari