ATRAKTIVNA IZLOŽBA

GalerijaRijekom ponovno zavladala “Potteromanija”; U Tower centru otvorena izložba 500 svjetskih izdanja Harryja Pottera!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U suradnji s Hoću knjigu, Tower Center Rijeka je domaćin izložbe svjetskih izdanja Harryja Pottera

U Tower centru Rijeka sinoć je, uz veliko zanimanje posjetitelja, otvorena izložba 500 knjiga na mnogim svjetskim jezicima. Više od 500 primjeraka knjiga omogućit će posjetiteljima jedan drugačiji pogled na priču koja je zaludila cijeli svijet.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Knjige na raznim svjetskim jezicima – tu su izdanja na kineskom, japanskom, kmerskom i mnogim drugim jezicima i s drugačijom likovnom opremom – zasigurno će izazvati pažnju svih onih koji sljedećih dana i tjedana posjete ovu atraktivnu izložbu.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Sve zahvale idu vlasniku zbirke, Damiru Tonkoviću, koji ju je velikodušno posudio za ovu izložbu i donio osmijeh na lice mnogima!

Izložba dolazi u pravom trenutku jer je nedostatak knjiga o Harryju Potteru na hrvatskom jeziku u našim knjižarama jako težak udarac za sve zaljubljenike u avanture ovog neustrašivog čarobnjaka

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Radno vrijeme izložbe

Radnim danom: od 17 h do 21 h.
Nedjeljom: od 11 h do 21 h.

*Za ulazak na izložbu nije potrebno imati EU digitalnu COVID potvrdu.

Zbog epidemioloških razloga, za vrijeme trajanja organiziranih programa, ulazak na izložbu neće biti moguć.

Subota, 30.10. od 11 h do 12 h; / nedjelja, 31.10. od 11 h do 12 h;

Subota, 6.11. od 18 h do 19 h; / nedjelja, 7.11. od 18 h do 19 h;

Subota, 13.11. od 11 do 12 h; / nedjelja, 14.11. od 11 do 12.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Pričaonice

Svake subote za vrijeme trajanja izložbe – 30. listopada, 6. i 13. studenoga, na 3. katu Tower Centra (u prostoru 319), održat će se pričaonice za najmlađe, od 4 do 6 godina, buduće male čarobnjake. Znamo da postoje škole za čarobnjake, ali i vrtići?! U našem nas fantastična pričaonica odvodi u svijet magije kroz posebne slikovnice pune čarolije iz posebnu kreativnu radionicu za predškolarce. Jer i Ron i Hermiona su voljeli priče pune neobičnosti i hrabrih posebnih junaka.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Gradska knjižnica Rijeka redovno provodi čitaonice s djecom kojima je cilj popularizirati čitanje od malih nogu. Ogromni su benefiti čitanja i pričanja priča, a samo neki od njih su povećanje pažnje i pamćenja, poticanje na kreativno stvaranje, razvoj govora i izražavanja, poboljšanje koncentracije…

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Godina 2021. proglašena je Godinom čitanja i posvećena širenju poruke „Čitajmo da ne ostanemo bez riječi” sa željom popularizacije čitanja, a ovom izložbom svjetskih knjiga, pričaonicama i radionicama, Tower Center Rijeka želio je dati svoj mali doprinos. Tako će svi sudionici pričaonica dobiti besplatnu godišnju članarinu za Gradsku knjižnicu Rijeka, koju im poklanja Tower, sa željom da pročitaju što više zanimljivih knjiga.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Radionice Ministarstva magije

Svake nedjelje za vrijeme trajanja izložbe na 3. katu Tower Centra (u prostoru 319), održat će se radionice magije u organizaciji Ministarstva magije namijenjene djeci od sedam godina do četrnaest godina.

U nedjelju, 31. listopada u 11 sati vrijeme je za magičnu radionicu izrade čarobnih štapića. Svaki pravi čarobnjak za bacanje čarolija treba naravno i pravi čarobni štapić. Iako je opće poznato da štapić bira čarobnjaka, u ovom slučaju, na ovoj radionici čarobnjak će izabrati i izraditi svoj personalizirani čarobni štapić. U nedjelju, 7. studenoga u 18 sati vrijeme je za radionicu crtanja čarobnih bića. Zadnja radionica održat će se u nedjelju, 14. studenog u 11 sati. Svaki čarobnjak mora znati sakriti svoje tajne od znatiželjnih bezjačkih pogleda. Jedan od načina je i pisanje tajnim pismom koje mogu pročitati samo drugi čarobnjaci. Rune su stoljećima korištene upravo u tu svrhu. Vrijeme je da ih i vi naučite.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Pričaonice i čitaonice su potpuno besplatne, no zbog ograničenog broja sudionika potrebna je prijava. Na pričaonicama i radionicama može sudjelovati desetero djece te jedan roditelj, ako dijete ne može boraviti samostalno. Roditelj je obavezan imati EU digitalnu COVID potvrdu.

Klikom na poveznicu potrebno je unijeti osobne podatke i prijaviti se za sudjelovanje.

Zbog velikog interesa, svi termini radionica su popunjeni. Trenutno su aktivne prijave za pričaonice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views