SA SINOĆNJE PREMIJERE „MACBETHA“: U Zajcu skandiranje riječkom baletu!

U koreografiji Maše Kolar, po prvi put na riječkoj pozornici u plesnom mediju, Shakespeareova tragedija Macbeth izazvala je snažan pljesak publike i, nakon četiri povratka plesača na pozornicu, skandiranje i povike bravo!

Prokletstvo koje Macbeth navodno nosi, u širokom je luku zaobišlo večerašnju prvu premijeru baletne sezone riječkog Kazališta. Dapače, publika je, sudeći po komentarima, bila oduševljena: „načinom na koji je tragedija donesena prateći napetu radnju, likove i odnose, kostimografijom s istaknutim krvavim leđima, scenografijom sa znakovitom šahovskom pločom, originalnom glazbom, svjetlom – zaista kompleksna i uvjerljiva cjelina, rekli su nakon predstave.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Kao supružnici Macbeth, ostavili su iznimno snažan dojam u svojem pohlepnom ludilu Ali Tabbouch i Ksenija Duran Krutova. Vještice su Nika Lilek, Laura Orlić i Marta Voinea Čavrak, Banquo je Michele Pastorini, supružnici Mcduff su Ricardo Campos Freire i Marta Kanazir, kralj Duncan je Andrei Köteles dok su dvorjani i ratnici Joseph Cane, Maria del Mar Hernandez, Daniele Romeo, Tea Rušin, Anca Nicoleta Zgurić i Svebor Zgurić. Ansambl je to predstave koja se večeras uz Mašu Kolar svojim suvremenim baletnim rukopisom upisala u povijest rijetkih plesnih uprizorenja ovog kanonskog djela svjetske literature.

Autorski tim uz koreografkinju Mašu Kolar i autore glazbe Višeslava Laboša i Tenu Novak Vincek čine i Maja Marjančić koja se pobrinula za dramaturšku obradu i asistenciju koreografkinji, zatim scenografkinja Jasmina Holbus, kostimografkinja Petra Dančević Pavičić te oblikovatelj svjetla Dalibor Fugošić. Oblikovanje zvuka potpisuje Višeslav Laboš, a asistenciju scenografknji Aleksandra Ana Buković, dok je objektivom sve bilježila fotografkinja Jelena Janković.

Foto: Goran kovačić/Pixsell

Ne propustite ovu plesnu Shakespeareovu tragediju koja će vas zasigurno – matirati!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Reprize su na programu 9, 10. i 11. listopada u 19.30, a 12. listopada u 12 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari