MIĆEL LOVAC JE KRIV ZA SVE

Spaljivanjem Mićela zaključen ovogodišnji mesopust u Kostreni

Spaljivanjem Mićela zaključen ovogodišnji mesopust u Kostreni

Spaljivanjem mesopusta Mićela Lovca završila je vladavina kostrenskih Špažićara, a ključevi Općine vraćeni su načelniku Draženu Vraniću

Početkom siječnja već tradicionalno općinska vlast prepusti ključeve Kostrene Špažićarima čiju vladavinu uglavnom obilježi dobra zabava koje u vrijeme maškara ne smije nedostajati.

Iako su epidemiološke mjere i ove godine onemogućile održavanje mesopusnih tanci u Narodnoj čitaonici i Međunarodnu karnevalsku povorku na riječkom Korzu, Špažićari su doskočili mjerama tako što su oživjeli neke pomalo zaboravljene običaje.

Umjesto plesnih subota u Narodnoj čitaonici ponovno su krenuli u obahajanje Kostrene i kostrenskih oštarija, a po prvi puta u Kostreni je organiziran i Špažićarski maškarani kotlić. Maskama iz svojeg bogatog fundusa uredili su u Žurkovu foto kutak, a dio njih bio je izložen i u kostrenskim ugostiteljskim objektima.

Sve što je lijepo uvijek prekratko traje pa je tako brzo prošlo i osam tjedana vladavine Špažićara.

Mićel je kao i obično u Kostreni glavni krivac za sve loše što se dogodilo ili nije napravilo. Mićel je ove godine Lovac pa je tako među ostalim kriv i za raskopane kostrenske vrtove i umejke od veprova. Iako se u zadnje vrijeme malo više trudio i osigurao sirovinu za Špažićarski kotlić, to ipak nije bilo dovoljno da ga spasi od konačne presude – spaljivanja na Čistu srijedu ili Pepelnicu kojom su završena sva maškarana događanja na Kvarneru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari