STRAŠNA TRAUMA

Video | Ukrajinka Irina stigla u Kraljevicu: “Djecu mi je probudilo bombardiranje”

Screenshot Kanal Ri

Majke s djecom stigle su iz ratom zahvaćene Ukrajine u Kraljevicu. Trenutno je riječ o četiri obitelji.

36- godišnja Ukrajinka Irina s dvoje male djece jučer je stigla u Kraljevicu.

” Vozili smo 20 sati stoga smo jako umorni. Ja sam došla s dvoje djece, kćer mi ima 6 godina, a sin 4. Moja sestra je isto došla s djecom , imaju isto godina kao i moja. Došla je i moja mama i psi.”- objasnila je Irina za Kanal Ri.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MONIKA INJAC
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

Preživjeli su veliku traumu, dodala je.

“Probudili smo se 24.2 u 5 ujutro zato što je bilo bombardiranje. Naši prozori su se tresli. Djeca su spavala. Morali smo ih probuditi i objasniti im kako moramo pobjeći što prije. Naši muževi su ostali, jer muškarci od 18 do 60 godina ne smiju napustiti državu. ” – dodala je.

U Kraljevici su našli sigurno utočište, a u svemu im je pomogao njihov sunarodnjak Konstantin Kuzman  koji već godinama živi i radi u Kraljevici. Uskoro će stići još četiri obitelji iz Ukrajine.

S ciljem pomoći, u podne je gradu Kraljevici održan sastanak.

“Koordinacijski sastanak stožera civilne zaštite s tim ljidima iz Ukrajine, na neki način smo htjeli biti javni most informacija, tako da ćemo oglasiti da ljudi koji žele pomoć, ustupit svoj prostor eventualno za smještaj ljudi”, rekao je Dalibor Čandrlić, gradonačelnik Kraljevice.

Građani Kraljevicice pokazali su veliko srce, a Grad Kraljevica je na raspolaganje stavio tri kombija u vlasništvu gradskih tvrtki ukoliko budu potrebni za prijevoz izbjeglica, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari