SPEKTAKL NA TRSATU: Ovoga vikenda postanite vitez barem na dva dana!

Trsatski kaštel 8. i 9. rujna postat će dom Malik festa 2018. – Festivala mitova i legendi Istre i Kvarnera

Drugi vikend u rujnu pruža priliku da prođete kroz vrata vremena i izgubite se u čarima srednjeg vijeka.

Trsatski kaštel 8. i 9. rujna nastanit će viteški logori iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Mađarske. Malik fest – Festival legendi i mitova Istre i Kvarnera ove godine donosi pregršt noviteta s centralnom temom obilježavanja 900.- te godine od prvog spomena imena Frankopan.

U dva dana posjetioci će imati priliku naučiti mačevati, baviti se kaligrafijom, postati vitez ili dama, igrati razne igre, pogledati spektakularnu bitku za Kaštel, vidjeti brojne predstave, stare zanate, slušati i gledati legende i mitove Istre i Kvarnera i naučiti više o projektu „Putevima Frankopana“ te se pogostiti u srednjovjekovnoj krčmi.

Kroz cjelodnevni kulturni, zabavni i edukativni program te ugostiteljsku ponudu u srednjovjekovnoj atmosferi, Malik će za vikend oživjeti povijest u zabavnom tonu i pružiti autentično iskustvo srednjovjekovnog života. Mali i veliki posjetitelji moći će prošetati među viteškim taborima, okrijepiti se u taverni, čuti više o srednjovjekovnim načinima borbe i starim zanatima te i sami postati vitezovima ili damama.

Malik fest donosi zanimljive sadržaje poput radionica kaligrafije, tkanja, streličarstva te pričaonica mitova i legendi Istre i Kvarnera.

U subotu su na programu razne predstave i prezentacije borbi, potom u večernjim satima organizatori će oživjeti spektakularnu povijesnu bitku koja datira iz 1485. godine s 40-ak potpuno opremljenih boraca.

 

U nedjelju program je prilagođen djeci, počevši od srednjovjekovnih igara poput bacanja koplja u metu, streličarenja, kamena s ramena, potom slijedi cijeli niz viteških predstava i bitka u kojoj će svi mališani imati priliku okušati se u boju protiv viteške vojske i spasiti princezu.

Organizatori ovogodišnjeg izdanja Malik festa su Udruga za oživljenu povijest Ordo Sancti Viti i Udruga NEOS koji su zajedno s partnerima – Primorsko-goranskom županijom, projektom Putevima Frankopana, Turističkom zajednicom grada Rijeke, Gradom Rijeka te pivovarom Kaltenberg Adria omogućili oživljavanje srednjeg vijeka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari