SPEKTAKL U RIJECI! Slavni mjuzikl sa zvjezdanom postavom prvi put na daskama “Zajca”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Mjuzikl „Sunset Boulevard” u HNK Ivana pl. Zajca imat će dvije premijere, u petak 8. i subotu 9. veljače u 19 sati, s dvije različite podjele

U petak su u glavnim ulogama Olivera Baljak kao Norma Desmond, Nikola Nedić Kao Joe Gillis dok će u ulozi Betty nastupiti Leonora Surian Popov koja već dan kasnije preuzima ulogu Norme Desmond uz Damira Kedžu u ulozi Joea i Elenu Brumini kao Betty.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Mjuzikl je već dugo želja publike riječkog HNK Ivana pl. Zajca na čijoj se velikoj zlatnoj sceni postavlja kultni svjetski naslov s engleskog West Enda i američkog Broadwaya.

Dirigent Igor Vlajnić, redateljica Renata Carola Gatica i intedant Marin Blažević.
Photo: Goran Kovačić/PIXSELL

Ideja potekla od maestra Igora Vlajnića

Ideja da to bude baš „Sunset Boulevard” genijalnog Andrewa Lloyda Webbera potekla je od maestra Igora Vlajnića koji je tekst preveo i prepjevao na hrvatski jezik. Mjuzikl je nastao u suradnji svih umjetničkih ansambala „Zajca“ Hrvatske drame, Talijanske drame, Opere i Baleta, s oko 150 sudionika, u režiji Renate Carole Gatice i koreografiji Tihane Strmečki.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Kako je kazao Igor Vlajnić „riječ je o mjuziklu jednog od najvećih skladatelja toga žanra koji se proslavio gotovo svakim svojim djelom.

‘Sunset Boulevard’ od samih je početaka na Broadwayu postigao veliki uspjeh. Ovaj mjuzikl ima veliku i snažnu dramsku komponentu. Naša je ideja bila makismalno iskoristiti snage umjetničkih ansambala Kazališta i mislim da smo uspjeli izvući najbolje iz svih. Uložili smo puno vremena i truda, osjeća se veliko uzbuđenje. Drago mi je što ćemo našoj publici pružiti ono što im nedostaje. Nadam se da će svi osjetiti ovu našu timsku energiju”, istakao je Igor Vlajnić.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

„Mjuzikl u riječkom Kazalištu je biser!”

Redateljica mjuzikla i ravnateljica Hrvatske drame Renata Carola Gatica istaknula je kako se kroz „Sunset Boulevard” potenciraju sve specifične vrline svakog od ansambala.

„Mjuzikl u riječkom Kazalištu je biser! To je mjuzikl visokokvalitetne dramske radnje. Svaki glumac i svaki redatelj može samo sanjati o onome što sve ovaj mjuzikl nudi – veliki raspon emocija i mogućnosti. Imate prave životne situacije, od poljupca, plača, šamara pa do ubojstva. A mjuzikl postavlja i važna pitanja za one koji u predstavi traže dublja značenja, a ne samo zabavu. Kako nas društvo tretira kada postanemo stari i neprivlačni? Svi su bili u dilemama vjeruju li u ono što rade, imaju li strast za to što rade ili su tu samo zbog novca, žele li raditi posao koji ih ispunjava, živjeti s osobom koja ih usrećuje itd. Dakle, u takvom glamuroznom, sjajnom holivudskom ozračju ima mjesta i mnogim univerzalnim pitanjima pa svi mogu naći nešto za sebe”, kazala je redateljica Renata Carola Gatica.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Spektakularna koreografija

Za spektakularnu koreografiju zaslužna je Tihana Strmečki: „Šteta bi bilo propustiti priliku dramski mjuzikl nadopuniti virtuoznošću baleta. Ansambl baleta je vrhunski, dižu cijeli projekt na novu razinu, sjajno su se stopili u snažno dramski mjuzikl zahtjevnih zadataka.“, kazala je Strmečki.

Olivera Baljak, Leonora Surian, Elena Brumini, Nikola Nedić, Damir Kedžo i Marko Fortunato.
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Damir Kedžo: “Gluma mi je izazov”

U ulozi Joea Gillisa izmijenjivat će se tri riječka dečka, osim Nikole Nedića i Marka Fortunata, i Damir Kedžo:

„Sudjelovanje u ovom mjuziklu znači mi iznimno puno. Pjevanje sam usvojio, ali gluma mi je izazov i tu se dajem maksimalno. Ovo je moj sedmi mjuzikl, ali po svemu najzahtjevniji. Nemam predaha, na sceni sam cijelo vrijeme, zaista je za mene ovo najveći izazov do sada”, kazao je Kedžo.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Olivera Baljak: „Norma traži i dubine i visine”

U ulozi velike glumice Norme Desmond je Olivera Baljak:

„Uloga Norme Desmond posebno je zahtjevna, traži izrazitu glumačku i pjevačku vještinu, dugo sam radila na impostiranju glasa jer Norma traži i dubine i visine. Zahvalna sam svima”.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Leonora Surian Popov: “Sreća je i čast što igram dvije različite uloge”

Glumica Talijanske drame Leonora Surian Popov igrat će u dvjema velikim ulogama, kao Norma Desmond i kao Betty Schaefer na što se osvrnula riječima:

„Mjuzikl od mene traži svestranost. Sreća je i čast što igram dvije različite uloge. Kao glumici veliki je izazov igrati i po godinama i po karakteru posve različite likove. Imam sjajne partnere na sceni i uz njih je sve lakše”.

Elena Brumini i Leonora Surian Popov. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Reprize mjuzikla „Sunset Boulevard” su 11, 12, 26, 27. i 28. veljače u 19 sati.

Sponzor mjuzikla je HEP, partner je RIO Rijeka, a prijatelj mjuzikla je Oldtimer klub „Liburnia Classic Club“ Opatija.

Anastazija Balaz, Nikola Nedić Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari