RUŽNA SLIKA

Galerija | SRAMOTA! Vrijedni djelatnici Čistoće stalno su na Korzu, ali nekulturnih ljudi ima (pre)više!

Foto: Riportal/Pixsell

Otkako su mjere zbog pandemije “polupopuštene” a ugostitelji još ne mogu otvoriti svoje lokale, na Korzu često svjedočimo sramotnim prizorima – unatoč svim upozorenjima komunalaca, civilne zaštite, ugostitelja…

Već smo pisali o tome kako više nekulturnih i neodgovornih pojedinaca Korzo smatraju svojim dnevnim boravkom, a terase i uredno posložene stolice i stolove brojnih ugostitelja koji su morali zatvoriti svoje lokale koriste kao – kuhinju.

Kupuju hranu u trgovinama, pekarama  i lokalima s hranom “za van” pa uzimaju stolice i jedu na terasama zatvorenih lokala.

Ugostiteljima se diže kosa na glavi!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

I ono najgore, valjda da bi u nekulturi ostali dosljedni sami sebi, sve otpatke od ambalaže i ostatke hrane pobacaju – ispod stolova, na ploče na Korzu!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

To ostavlja jako tužan i sramotan dojam o našem gradu, pa pune ruke posla imaju vrijedni djelatnici Čistoće koji više puta na dan prolaze Korzom i čiste javnu površinu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

No niti oni ponekad ne stignu počistiti sav nered kojega redovno iza sebe ostave nesavjesni građani. Stoga i ovim putem apeliramo na nesavjesne pojedince da ne čine to što čine, a savjesne sugrađane da upozore na ovakva ponašanja koja ne priliče jednome povijesnom, mediteranskog gradu koji je ujedno – i Europska prijestolnica kulture!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari