IZVAN PAMETI

Sramotan čin “navijača” Hajduka! Mural Armade na Drenovi išaran četničkim simbolima i znakovljem Torcide

Foto: Riportal

Uvredljivi natpisi pojavili su se jutros na velikom muralu Armade u čast HNK Rijeke na razmeđi naselja Škurinje i Drenova

Još jedan sramotan čin, vjerojatno riječkih “navijača” Hajduka, u srcu Rijeke! Pod okriljem noći, kukavički i podmuklo, vandali su uvredljivim napisima i četničkim simbolima išarali veliki mural Armade u čast HNK Rijeke na razmeđi naselja Škurinje i Drenova.

Vandalski čin još je gori zbog toga što su vandali prekršili i nepisano navijačko pravilo da se murali i grafiti drugih klubova ne diraju odnosno ne vandaliziraju, jer predstavljaju određene svetinje za sve one najvjernije navijače i poklonike nekog kluba.

Ovi noćni “akcijaši” možda nisu ni znali za ovaj nepisani navijački kodeks, a možda su ga – još gore – svjesno i prekršili pozivajući ovime na opći kaos u odnosu među navijačkim skupinama.

VIDEO DANA:

Četničke simbole nije vrijedno ni spominjati. Taj koji je u stanju to iscrtati mora biti svjestan da je na tankoj granici da bude i kazneno gonjen , što je upravo cilj novog zakonskog prijedloga koji je u proceduri.

U svakom slučaju, prešli su granicu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari