USPJEŠNE AKCIJE

U posljednjih nekoliko dana čak tri akcije spašavanja; Za pripadnike HGSS stanice Rijeka pune ruke posla!

Foto: HGSS

Iz gotovo svih Stanica HGSS-a stižu vijesti o velikom broju akcija spašavanja, a posljednjih dana posebno su aktivni bili i pripadnici HGSS stanice Rijeka

“Unatoč nastojanjima da prevencijom spriječimo nesreće one se ponavljaju na istim mjestima, jer se naša upozorenja ignoriraju”, žale se ovih dana pripadnici HGSS-a širom zemlje.

I pripadnici HGSS stanice Rijeka u posljednjih nekoliko dana sudjelovali su u čak tri akcije spašavanja: na Crnom vrhu, u uvali Slana i u okolici Baške!

Evo kako oni sami opisuju svoje akcije spašavanja.

Akcija Crni vrh

Dana 25. srpnja poziv na uzbunu dobili su preko Županijskog centra 112.

“Saznajemo da se radi o muškoj osobi koja je prilikom planinarenja ozlijedila ručni zglob. Odmah po dojavi na teren izlaze 2 člana HGSS stanice Rijeka, dok se drugi članovi stanice nalaze u pripravnosti.

Dolaskom do unesrećenog ustanovljeno je da se radi o ozljedi desnog ručnog zgloba te je uslijedila imobilizacija istog, nakon čega je osoba, zajedno s kolegama planinarima terenskim vozilom prevezena na prometnicu do osobnog vozila, čime je ova akcija završila oko 17 sati.

Akcija uvala Slana

I ovo se događa: tijekom trajanja akcije kod Crnog vrha, oko 16:25 sati zaprimili su poziv od centra 112, odnosno Hitne medicinske službe koja se u tom trenutku nalazi na terenu, no nije u mogućnosti samostalno izvršiti transport unesrećenog.

 

“Saznajemo da se radi o muškoj osobi stranog državljanstva koja je pala niz liticu uz more u blizini uvale Slana u Selcima te pritom zadobila teže tjelesne ozljede.

Odmah po dojavi na teren izlazi 15 članova HGSS stanice Rijeka s tri interventna vozila. Pri dolasku prvog člana stanice koji se u tom trenutku nalazio u blizini mjesta nezgode, unesrećenom je već pružena hitna medicinska pomoć od strane djelatnika HMP-a.

 

Uslijedio je transport s nepristupačnog područja, izvršen uz pomoć mještanina koji je privatnim plovilom prevezao unesrećenog, djelatnike HMP-a te člana stanice Rijeka do sljedeće, vozilom pristupačne uvale. ”

Unesrećeni je predan djelatnicima hitne pomoći čime je ova akcija završena oko 17:15 sati.

Akcija Baška

Dana 27. srpnja zaprimili su poziv oko 16 sati iz Županijskog centra 112.

“Saznajemo da se radi o muškoj osobi stranog državljanstva, koja je pri planinarenju iznemogla te nije bila u mogućnosti nastaviti kretanje.

Odmah po dojavi na teren izlazi 10 članova HGSS stanice Rijeka s tri interventna vozila.

Dolaskom do unesrećenog, istoga se rehidriralo, nakon čega je samostalnim kretanjem, uz pratnju članova stanice izvršen transport do cestovne prometnice, čime je ova akcija završena oko 18:25 sati”, priopćili su riječki spašavatelji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari