Srednja talijanska škola Rijeka proslavila 130. godišnjicu rada

U Auli Magni Srednje talijanske škole u Rijeci održana je svečanost povodom stotridesete obljetnice njenog postojanja

Srednja talijanska škola Rijeka (Scuola media superiore italiana Fiume) kroz svoju je povijest dala dugogodišnji doprinos našemu gradu, obrazujući i odgajajući mnoge generacije Riječana, što u suradnji s talijanskom zajednicom u Rijeci čini i dan danas.

Uz jezični i kulturni značaj škole, ona se može pohvaliti i kontinuitetom kvalitete i djelovanja od njena osnutka 1888. godine, što je činjenica koju je istaknuo ravnatelj Michele Scalembra u svom pozdravnom govoru.

Ravnatelj škole Michele Scalembra

Proslavi je, uz predsjednika Županijske skupštine Erika Fabijanića, Generalnog konzula Republike Italije u Rijeci Paola Palminterija, bivše i sadašnje učenike te druge uzvanike, nazočio i zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović.

Svečanosti su nazočili brojni uzvanici te bivši i sadašnji učenici škole

Ovom je prilikom održan i prigodni program, u sklopu kojeg je predstavljena četrdesetogodišnja povijest školskog časopisa „Il Menabò“, a svojim nastupima događaj su uveličali i zbor riječkog KUD-a „Fratellanza“ i glazbeno-plesni sastav učenika Srednje talijanske škole Rijeka.

Nastup zbora KUD-a „Fratellanza“ Rijeka

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views