NAGRADE “VOLONTERI GODINE”: Ovo su najnesebičnije Riječanke i Riječani!

Povodom Međunarodnog dana volontera Udruga za razvoj civilnog društva SMART u suradnji s Gradom Rijekom i Primorsko-goranskom županijom dodijelila je nagradu „Volonteri godine“ za 2018. godinu, u nekoliko kategorija

Udruga SMART nagrade dodjeljuje čvrsto vjerujujući da je trud volonterki i volontera potrebno nagraditi, naime upravo te pojedinke i pojedinci ulažu svoje vještina i znanje, vrijeme i trud u razvoj naše zajednice i svojim nesebičnim djelima mijenjaju svijet na bolje.

Osim pojedinaca i pojedinki, nagrađene su i organizacije koje uključuju volontere, nagradom za kvalitetan rad s volonterima/kama – “Organizator volontiranja 2018.” Nagrade su uručili zamjenik riječkog gradonačelnika, Marko Filipović i zamjenica župana gospođa Marina Medarić.

Nagrade Grada Rijeke i SMART-a

Nagrade Grada Rijeke i SMART-a primili/e su Željana Bučić – Talijan, Matica umirovljenika Grada Rijeke, Elizabeta Ribarić, Dom za odgoj djece i mladeži Rijeka i Robert Ribarić, Udruga eRIpio – Hrvatska udruga za promicanje vrijednosti i tehnika civilne zaštite.

Nagrađeni za PGŽ

Nagrađeni za Primorsko-goransku županiju su Klara Frlan, Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja “Pegaz”, Martina Vranić, SOS centar za nenasilje i ljudska prava i Saša Smiljanić, Udruga osoba s invaliditetom grada Opatije.

SMART-ova nagrada “Organizator volontiranja 2018.” uručena je Centru za kulturu dijaloga, a nagrada u novoj kategoriji, “Školski volonterski klub 2018”, dodijeljena je Srednjoj školi Delnice.

Pohvale Volonterskog centra Udruge SMART

Dodijeljene su i pohvale Volonterskog centra Udruge SMART, koje su uručene Andreju Škedelu i Svetlani Pauletić, Dom za odrasle osobe Turnić, Snežani Mamuli, Centar za kulturu dijaloga, Mirandi Zakariji, Udruga žena operiranih dojki Nada, Marku Rubiniću, Udruga studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci, Vileni Bruketa Matković i Elizabeti Trubić, Društvo za zaštitu životinja Rijeka, Mileni Pađen Brnelić, Gradska knjižnica Rijeka, Kadiru Begoviću, Dobrotvorno društvo Merhamet, Vesni Perić, Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić, Heleni Panijan, Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja “Pegaz” i Nedi Šafar, Matica umirovljenika Grada Rijeke.

Pohvaljene su i udruge Ri Rock i EDURI te osnovne škole “Fran Krsto Frankopan” Krk i Frane Petrića Cres, Solidarnost -srce u akciji te srednje škole Ambroza Haračića Mali Lošinj i Graditeljska škola za industriju i obrt Rijeka – Zavolontirani volonteri.

Djevojački zbor Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova

Dodjelu nagrade uveličao je Djevojački zbor Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova pod ravnanjem profesora Davora Juretića. Zbor je poznat po tome što učenici/e škole volonterski doprinose kulturnom životu šire zajednice održavajući koncerte u ustanovama socijalne skrbi, ali i podržavajući razne humanitarne akcije.

Međunarodni dan volontera obilježen je i izložbom kojom se predstavljaju dosadašnji dobitnici i dobitnice nagrade te se približio bogat i raznoliki svijet volonterstva i različiti oblici u kojima se ono manifestira. Izložba “Volonteri godine“ će se moći razgledati od 6. do 12. prosinca, u Atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, svakim danom, od 10 do 13 i od 17 do 20 sati (ako HKD nije otvoren, ući možete kroz Galeriju Kortil).

SMART: Volontiranje ima višestruku važnost

“Ovom nagradom želimo istaknuti razne udruge i ustanove koje ulažu svoje resurse kako bi omogućile uključivanje u zanimljive i poticajne volonterske programe te tako svojim korisnicama/ima pružile dodatne aktivnosti i obogatile život naše zajednice.

Ove godine SMART je uveo i novu kategoriju nagrade, kako bismo istaknuli važnost promoviranja i organiziranja volonterskih aktivnosti u odgojno – obrazovnim ustanovama – “Školski volonterski klub”.

Smatramo da poticanje mladih na volontiranje ima višestruku važnost, predstavlja izvor društvene energije za pomoć potrebitima, iskustveni je način odgoja mladih za aktivnu građansku ulogu u demokratskom društvu, a važnu ulogu ima i u razvoju samopoštovanja i vrijednih socijalnih vještina.

Škola kao ključni nositelj odgoja i obrazovanja može imati veliku ulogu u promicanju vrijednosti koje se volontiranjem afirmiraju, sloboda izbora, razvoj osobnih potencijala, promocija i zaštita ljudskih prava, briga za održivi razvoj i interkulturalno učenje.”, istakli su iz Udruge Smart.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views