Svečano obilježen Dan Policijske kapelanije „Sveti Vid” u Rijeci

Foto: MUP

Uz policijske i vojne kapelane te djelatnike Vojnog ordinarijata u RH, svetoj misi nazočio je načelnik Policijske uprave Tomislav Dizdar sa suradnicima, predstavnici udruga iz Domovinskog rata.

Foto: MUP

U sklopu obilježavanja Dana svetog Vida, služenjem svete mise svečano je obilježen Dan Policijske kapelanije sv. Vida. U Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije služena je koncelebrirana misa u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i preminule djelatnike Policijske uprave Primorsko-goranske, kao i članove njihovih obitelji, te za sve službenike i namještenike Policijske uprave Primorsko-goranske.

Misu je predvodio generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo, a uz policijske i vojne kapelane te djelatnike Vojnog ordinarijata u RH, svetoj misi nazočio je načelnik Policijske uprave Tomislav Dizdar sa suradnicima, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske te brojni drugi vjernici.

U propovijedi je vojni kapelan Vlado Mandura naglasio važnost zajedništva kršćana kako iz vremena življenja svetog Vida po legendi, tako i danas koje bi trebalo biti uzorom svakom vjerniku i čovjeku dobre volje.  To je posebno važno za djelovanje policijskih službenika poručio je kapelan Mandura, ističući njihov zahtjevan posao za koji treba prvenstveno puno ljubavi i odricanja. Spomenuo je i poginule policajce i branitelje u propovijedi koje je zajedništvo i ljubav prema slobodi uz Božju pomoć vodila tijekom Domovinskog rata i žrtvom dovela do pobjede. Tijekom služenja mise prinosili su se i simbolični darovi: zastava RH, policijska odora, zemlja, kruh i vino.

Na kraju mise u ime vojnog biskupa Jure Bogdana i u svoje osobno ime generalni vikar Marko Medo čestitao je svim prisutnima i građanima Rijeke dan zaštitnika svetog Vida sa željom da nas njegov zagovor prati u svim djelima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja