Toretta osvojila zlato na međunarodnom natjecanju dječjih zborova u Požegi!

Protekle subote u Glazbenoj školi u Požegi je održano peto međunarodno natjecanje dječjih zborova pod nazivom Vallis Aurea Cantatat 2018.

Među 24 zbora iz Hrvatske i Slovenije natjecala su se i 3 zbora iz Rijeke.

Tako je zbor Toretta u konkurenciji starijih uzrasta otpjevala skladbe Michelle, Can’t help falling in love i Dancing Queen te osvojile najviše bodova u kategoriji popularna glazba i za to dobila zlatnu nagradu.

Dječji zbor Torettu vodi maestra Suzana Štefanić u sklopu udruge Glazbeni vrtuljak.

Kao uzrastom najmlađi zbor nastupile su Tratinčice, riječki zbor pod dirigentskom palicom maestre Ane Matušan, koje su otpjevale pjesme Slavko mršavko, Uspavanka, Pusti snovi i Kako sunce djecu budi.

Tratinčice su svojim nastupom osvojile srebrnu nagradu u kategoriji klasične glazbe.

Treći riječki zbor, a koji se po prvi puta natjecao na ovoj manifestaciji je zbor Kap pod vodstvom Franke Zlatić i Nike Mančić. Zbor se natjecao u kategorijama klasične glazbe i duhovne glazbe te u obje osvojio srebro.

Zbor Kap je otpjevao je čak sedam pjesama. U kategoriji klasične glazbe to su skladba Čežnja za proljećem, Pusti snovi, Dječja poskočica i Zip a Dee Doo Dah, dok su u kategoriji duhovnih pjesama otpjevali skladbe Agnus Dei, Benedictus i Ave Maria.

Grand-prix ovog natjecanja otišao je u Split u glazbenu školu Josip Hatzea, zboru Do re mi sa skladbom Mars.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari