NOVO RUHO

U Čavlima započelo pokrivanje igrališta ‘Jama’ akrilnom bojom; Uređuje se i okoliš škole, cesta i parking!

Počelo je pokrivanje rekonstruiranog igrališta Jama akrilnom bojom. Mole se svi mještani da ne prilaze igralištu dok se radovi ne završe. Naime, akrilna boja iziskuje nekoliko dana sušenja. 

Osim igrališta u sklopu ovog projekta uređuje se okoliš škole, prilazna cesta i parkiralište. Postavljaju se rubnjaci, a spomenuti prostor dobit će i novi asfalt.

Podsjetimo, igralište Jama koje rado koriste djeca Osnovne škole Čavle i Dječjeg vrtića Čavlić, doživljava kompletnu rekonstrukciju. Nakon izgradnje upojnih bunara i rješavanja pitanja oborinskih voda, uslijedilo je postavljanje novog asfaltnog sloja koji se premazuje akrilnim bojama s oznaka sportskih terena za nogomet i košarku.

Budući da je igralište otvorenog tipa obnovljena je rasvjeta, stavljeni su novi led reflektori i timer koji će omogućiti da igralište svaku večer bude osvjetljeno. Naime,  u poslijepodnevnim i večernjim satima rado ga koriste mnogi rekreativci i sportski klubovi s područja općine Čavle.

Investicija uređenja igrališta Jama iznosi oko 600 tisuća kuna, od čega je 244 tisuće kuna dobiveno apliciranjem na programe bespovratnih EU sredstava Agencije za plaćanja u poljoprivredi , ribarstvu i ruralnom razvoju.

“Riječ  je o projektu usmjerenom mještanima, a u cilju zdravijeg i kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena, te djece kako iz obližnjih obrazovnih i školskih ustanova te klubova i rekreativaca”, poručila je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari