LOKALNI IZBORI

Upoznajte Sandru Krpan i Gorana Palčevskog – Filipovićeve kandidate za zamjenika gradonačelnika

SDP-ov kandidat za gradonačelnika, Marko Filipović, predstavio je svoje zamjenike – dugogodišnju ravnateljicu OŠ Milan Brozović, Sandru Krpan i uglednog riječkog pedijatra, Gorana Palčevskog. Uz ovaj je tim, kaže, spreman udariti novi ritam grada jer upravo su ljudi najvažniji u cijeloj priči.

– Mislim da su Sandra i Goran idealni kandidati i da će to birači prepoznati. Javnosti su poznati po svom besprijekornom djelovanju u okviru školstva i zdravstva, a to će djelovanje nastaviti i kao moji zamjenici, rekao nam je Filipović.

Sandra Krpan već dvadeset godina radi u OŠ Milan Brozović u Kastvu, gdje je od 2008. godine ravnateljica. Kao zamjenica gradonačelnika brinut će se o djeci grada Rijeke. “Upravo su djeca u izbornom programu SDP-a jako važna, jer ona su naša budućnost”, istaknula je u video predstavljanju Krpan koja posebno naglašava ponos zbog provođenja Građanskog odgoja u Rijeci. Taj su program prema dvogodišnjem istraživanju djeca ocijenila čistom peticom!

– Mi želimo djecu koja su uključena aktivno u život grada. Doista vjerujemo da od njih i mi stariji imamo što naučiti, govori Krpan koja će se osim na djecu usmjeriti i na prava žena.

– Žene se moraju osjećati sigurno u ovom gradu. I doista, kada žena više participira u politici, svijet ide na bolje, poručuje Krpan.

Goran Palčevski pak kaže, nikada nije imao političkih ambicija, tako da ni ovu funkciju zamjenika gradonačelnika ne smatra političkom, već više ljudskom, građanskom i moralnom obavezom da radi za opće dobro.

Palčevski je Riječanima poznat kao pedijatar. Dugo godina bio je predstojnik Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka, a sada je pročelnik Zavoda za gastroenterologiju, hepatologiju, nefrologiju i endokrinologiju. Profesor je na Medicinskom fakultetu u Rijeci na kojem je prisutan i kao prodekan za kvalitetu.

Palčevski kaže kako Filipovićev poziv nije mogao odbiti te da će funkciju zamjenika gradonačelnika obavljati volonterski. U Marku prepoznaje specifičnu svježinu te je spreman biti desna ruka u realizaciji projekata koji su sastavni dio njegovih izbornih obećanja građanima.

– Kao predstojnik Klinike dugo godina bio sam uključen u gradnju nove bolnice na Sušaku. Sada mi je stvarno velika želja da se ta zgrada konačno završi, da se Klinika za pedijatriju, kao i cjelokupna dječja zdravstvena zaštita grada Rijeke i županije preseli na Sušak, govori Palčevski koji je, ističe, zahvalan Marku na pozivu da sudjeluje u stvaranju novog ritma grada!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari