Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U Kampusu Sveučilišta u Rijeci je svečano otvorena logopedska ambulanta koja, kao podružnica Zavoda za audiologiju i fonijatriju riječkoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC), djeluje u sklopu Logopedskog centra tog sveučilišta

Ambulanta je u prizemlju zgrade sveučilišnih odjela, a rezultat je sporazuma riječkoga Sveučilišta i KBC-a o utemeljenju Logopedskog centra.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Sveučilište je opremilo ambulantu nemedicinskom opremom te preuzima plaćanje režija, a KBC organizira rad logopeda i konzilijarne uloge liječnika specijalista te je instalirao odgovarajuću opremu i informatičku infrastrukturu.

Financijski su pomogli Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija rekla je da je to sveučilište dugo razmatralo kako pomoći da se smanji deficit logopedske struke na tom području, a rješenje je pronađeno u Logopedskom centru i studiju logopedije, čime se pokazuje odlična suradnja Sveučilišta i KBC-a.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Logopedski centar i ambulanta omogućit će praksu studentima logopedije, a građani više neće morati putovati u Zagreb radi konzilijarnih logopedskih usluga”, istaknula je Prijić Samaržija.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ravnatelj riječkoga KBC-a Alen Ružić rekao je da se kroz studijski program logopedije omogućuje školovanje stručnih kadrova potrebnih za djelovanje Zavoda za audiologiju i fonijatriju. Na taj se način, istaknuo je, dugoročno rješava problem nedostatka logopeda u Primorsko-goranskoj županiji, a prema procjenama, dodao je, u KBC-u je potrebno još pet logopeda kako bi se eliminirale liste čekanja i usluge nastavile pružati prema potrebi.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Predstojnik Logopedskog centra i voditelj studija logopedije Zdravko Kolundžić istaknuo je važnost stjecanja praktičnih znanja i vještina, nužnih budućim logopedima, što će im ta ambulanta omogućiti.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović i zamjenica župana Marina Medarić izrazili su zadovoljstvo što je otvorena ta ambulanta, kao i doprinosom Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari