U Kostreni otvoren Dnevni boravak susjedstva EPK Kostrena

U Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji otvoren je Dnevni boravak susjedstva Kostrena, prostor zajedničkog druženja i prezentacije baštine kao dio programskog pravca 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020

Otvorenje Dnevnog boravka prvo je u nizu događaja koja će se organizirati u 2020. godini.

U realizaciji programa sudjeluje velik broj ustanova i udruga iz Kostrene koje će temu pomoračke baštine publici obraditi i predstaviti na svoj način, kroz druženja i razgovore i zajednički stvarati nove zapise života, usmenu kostrensku povijest pomorstva, bogatu pričama s dalekih putovanja, brigama s kraja, tužnim odlascima i radosnim sastajanjima, o životu pomoraca i njihovih obitelji nekad i danas.

Program Dnevnog boravka održavat će se tijekom 2020. godine, utorkom od 18:30 do 20 sati, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji.

Osim programa Dnevnog boravka, Kostrena će u 2020. biti domaćin trodnevnog Festivala susjedstava u okviru kojeg će se održati i Konferencija o državnoj imovin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari