Poslovni klub PartneRi objavio novi krug natječaja za financiranje projekata u kulturi

Foto: Ilustracija (Predstavnici odabranih projekata iz kulture s prethodnog natječaja koje će PartneRi sufinancirati

Projekte, koji se provode na području Primorsko goranske županije, mogu prijaviti pojedinci s prebivalištem ili organizacije sa sjedištem u PGŽ, samostalno ili u partnerstvu

U travnju ove godine Poslovni klub PartneRi objavio je prvi poziv za financiranje projekata s ciljem podizanja kvalitete života u lokalnoj zajednici, promicanja društveno odgovornog ponašanja i suradnje sa zajednicom kroz ulaganja u kulturu, umjetnost i društvene inovacije.

U prilog tome da je ova inicijativa bila dobro prihvaćena govori 37 prijavljenih projekata od kojih je za financiranje odabrano njih šest. 

Upravo zbog velikog interesa umjetnika i kreativaca kao i zbog dugoročne održivosti ovog projekta Poslovni klub PartneRi, čiji članovi putem članarina i donacija filantropski djeluju, drugim riječima ulažu u projekte u kulturi koji će pokrenuti zajednicu i pomoći razvoju privrede, objavljen je i drugi natječaj za financiranje. 

Projekte, koji se provode na području Primorsko goranske županije, mogu prijaviti pojedinci s prebivalištem ili organizacije sa sjedištem u Primorsko-goranskoj županiji, samostalno ili u partnerstvu. Ovaj natječaj obuhvaća kreativne projekte i umjetničke radove koji kroz kulturu, umjetnost i društvene inovacije nude realna i inovativna rješenja za potrebe lokalne zajednice, doprinose unaprjeđenju kvalitete života građana, stvaraju veću vrijednost za širu zajednicu, donose bolju vidljivost lokalne zajednice i na održiv način ostvaruju njen daljnji pozitivni društveni značaj. 

Rok za prijave je do 6.prosinca ove godine, a dostavljaju na e-mail adresu info@partneri.hr . U predmet elektroničke poruke obavezno je navesti ‘Prijava – financiranje projekata’, uz napomenu da se svi detalji mogu se pronaći i na web stranici Poslovni klub PartneRi.  Odabrani projekti iz ovog natječaja realizirat će se u razdoblju od 01. siječnja do 31.prosinca 2020.godine. 

U prvom pozivu za financiranje od 37 prijavljenih projekata odabrano je njih šest: MemoRI 2020, projekt Zaklade Sveučilišta u Rijeci koji promovira lokalnu baštinu, značajne osobe iz povijesti i priče kroz društvenu igru, projekt Ristep udruge A.na.nas u sklopu kojega će umjetnici ukrasiti nekoliko riječkih stuba radovima u tehnici mozaika, projekt „Hrvati u osvajanju Arktika“, Lions Kluba Quarneroli Lovran – Quarneroli čiji je cilj izložbom predstaviti povijesnu priču istraživanja Arktika u kojoj je sudjelovalo 12 Hrvata zahvaljujući kojima na Arktiku i danas postoji Rt Fiume, Istra Film kroz History film festival 2019  omogućio je inkluzivno kino s projekcijama filmova za osobe oštećenog vida i sluha, a Filmaktiv će se kroz projekt Koga briga baviti problemima mladih kroz medij filma u kojemu su mladi i stvaratelji protagonisti. Projekt Zdravka Tomića, 202Orkestar, koji je imao za cilj uključivanje i socijalizaciju djece socijalno najugroženijih skupina kroz glazbu, naknadno je odustao od sufinanciranja na traženje autora.

Poslovni klub PartneRi i ovom prilikom, kod objave drugog natječaja za financiranje projekata u kulturi, očekuje veliki broj prijavljenih projekata, a nakon drugog natječaja slijedi i onaj idući.

S druge strane očekuje se i veći broj novih članova, čija bi članarina, koja kreće od gotovo simboličnih tisuću kuna godišnje za mikro tvrtke, omogućila daljnje širenje ovog značajnog projekta koji za cilj ima pokretanje zajednice uz unapređenje kvalitete života stanovnika, ali istovremeno povezuje i jača poslovnu strukturu riječkog područja. 

PoslovnI klub PartneriRi:

Poslovni klub PartneRi je filantropska udruga osnovana u svibnju 2018. čiji je dugoročni cilj potaknuti filantropsko ulaganje u projekte u kulturi te postati platforma za razvoj obostrano korisnog partnerstva između poslovnog i kulturnog sektora. Inicijativa o formiranju Poslovnog kluba došla je od strane tima RIJEKE 2020 – trgovačkog društva odgovornog za realizaciju projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a razvijala se u suradnji s predstavnicima poslovne zajednice iz Primorsko-goranske županije. Poduzetnici su podržali ideju i pokrenuli osnivanje udruge Poslovni klub PartneRI, prvu filantropsku udrugu poduzetnika u Hrvatskoj usmjerenu na kulturu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari