PREDSTAVNICI MO ILOVIK NISU DOŠLI

U Malom Lošnju predstavnici PGŽ prezentirali tehnička rješenja Luke Mrtvaške sukladno zahtjevu MO Ilovik

Na žalost, predstavnici MO Ilovik nisu prisustvovali dogovorenom sastanku

Zamjenica župana Marina Medarić i resorna pročelnica Nada Milošević pozvale su u Mali Lošinj predstavnike MO Ilovik i gradonačelnicu Malog Lošinja Anu Kučić sa suradnicima, kako bi im prezentirale dogovorena tehnička rješenja Luke Mrtvaška sukladna zahtjevima mještana Ilovika. Na žalost, predstavnici MO Ilovik nisu prisustvovali dogovorenom sastanku.

Na održanom sastanku, glavni nadzorni inženjer Edi Zupičić predstavio je novu organizaciju gradilišta koja će omogućiti pristup mještanima Ilovika za svo vrijeme trajanja radova.

Radovi koji bi trebali krenuti uskoro, prema prezentiranoj organizaciji, predviđaju formiranje privremenog pristupa dužine osam metara koji bi omogućio pristup za potrebe mještana Ilovika, a Grad Mali Lošinj spreman je financirati taj „lokalni“ prijevoz, pojasnila je zamjenica župana.

Dodala je da bi se privremeni pristup gradio prethodno svim drugim radovima dok bi tijekom same izgradnje bio omogućen i pristup starom mulu. Predviđeni rok izgradnje privremenog pristupa je do mjesec dana.

„U tijeku je izmjena građevinske dozvole prema smjernicama i uputama SAFU-a da se riva u dužini od 20 metara, točnije mala lučica koju su Ilovčani zahtijevali, smanji na razinu od 1.20 metra te uklone predviđene pasarele. To su potrebe koje smo prepoznali kao specifične za otočane. Vezano uz drugi zahtjev, od početka komuniciramo da nismo ti koji možemo vratiti državnu liniju u Mrtvašku, a prema dostupnim informacijama, ugovor o održavanju te linije sklopljen je s brodarom na relaciji Ilovik – Mali Lošinj“, rekla je zamjenica župana.

Naglasila je kako je uložen velik trud da se udovolji uvjetima te da vjeruje da će prezentirana rješenja biti prihvatljiva.

Gradonačelnica Ana Kučić izrazila je žaljenje što predstavnici MO Ilovika nisu nazočili sastanku kako bi iz prve ruke upoznali s prijedlogom rješenja i ponudili daljnje upute i povratnu informaciju.

„Na prošlom sastanku smo otvorili mogućnost da se dodatnom linijom lokalnog karaktera omogući kontinuirana prometna komunikacija, ne samo prijevoz gumenjacima učenika i učiteljice i hitnoća kako je trenutno organizirano. Danas su imali prilike vidjeti kako je to zamišljeno u okviru organizacije gradilišta i za vrijeme trajanja radova što je na tragu njihovog zahtjeva, štoviše, na tragu prijedloga skice snižavanja rive temeljem koje je PGŽ krenula u izmjenu projektne dokumentacije“, rekla je gradonačelnica Kučić i naglasila kako je riječ o izuzetno važnom projektu za razvoj Cresko-Lošinjskog arhipelaga i zamolila MO Ilovik da se odazove pozivima na zajedničku organizaciju daljnje komunikacije Lošinja i Ilovika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari