U neboderu na Rastočinama uz kuhanje dogovoreno zasnivanje urbanog vrta na 135 metara visine

Foto: screenshot youtube (MM)

Okupljenima su prezentirani recepti i jela koja će moći sami pripremati namirnicama uzgojenim u urbanom vrtu

Kreativni kolektiv Kombinat i Sekcija mladih Društva arhitekata Rijeka proveli su akciju Neboderi kuhaju kao nastavak uspješnog festivala Neboderi, provedenog u rujnu prošle godine u “eševima”, neboderima u ulici Rastočine te kao najavu moguće izgradnje urbanog vrta na krovu nebodera.

Akcijom Neboderi kuhaju, održanoj u subotu, 3. veljače 2018. u neboderu na adresi Rastočine 4, organizatori i stanari raspravili su mogućnosti kreiranja urbanog vrta na krovu nebodera.

Uz prezentaciju idejnih rješenja urbanog vrta i njegovih mogućih namjena, okupljenima su prezentirani recepti i jela koja će moći sami pripremati namirnicama (voće, povrće, začinsko bilje, čajevi) uzgojenim u urbanom vrtu na gotovo 135 metara nadmorske visine.

Projekt Neboderi kuhaju, zajednički su proveli Kreativni kolektiv Kombinat i Sekcija Društva arhitekata Rijeka u suradnji sa stanarima nebodera u ulici Rastočine uz financijsku podršku Ureda Primorsko-goranske županije.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari