ATRAKTIVNO PLOVILO

U Opatiji predstavljen spasilački brod „Nis Randers“. Kontrolirat će cijeli Kvarner!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Kupovinom pomorskog spasilačkog broda tvrtka Liburnia Riviera Hoteli doprinosi sigurnosti na otvorenom moru, olakšava rad lokalnim hitnim službama i unaprjeđuje turističku ponudu Kvarnera

Tvrtka Liburnia Riviera Hoteli predstavila je u Marin Admiral pomorski spasilački brod „Nis Randers“ koji će se koristiti na području Opatije i čitavog Kvarnera.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Kupovina spasilačkog broda doprinos je ove tvrtke lokalnoj zajednici koje je važan dio i s kojom Liburnia Riviera Hotele već desetljećima vežu snažni partnerski odnosi. Brod će biti na raspolaganju lokalnim hitnim službama i u velikoj mjeri im pomoći u umanjivanju posljedica opasnosti na otvorenom moru te na taj način unaprijediti sigurnost na području čitavog Kvarnera.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Uz navedeno, „Nis Randers“ će dati doprinos raznovrsnosti i atraktivnosti turističke ponude ovog kraja. Brod će biti dostupan za turistički najam, nudeći svim zainteresiranima jedinstveno iskustvo plovidbe i odmora na pomorskom spasilačkom brodu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Pomorski spasilački brod „Nis Randers“ je prethodno bio u vlasništvu Njemačke pomorske službe spašavanja (DGzRS). Dug je 23,3 metra, a širok 5,5 metara, s trupom izgrađenim od aluminija i maksimalnom brzinom kretanja od 19 čvorova.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Opremljen je Rosenbauer vodenim topom za gašenje požara kapaciteta 5000 litara u minuti, a uz brod dolazi i pomoćni čamac „Onkel Willi“, duljine 6,9 i širine 2,3 metra, koji se može kretati maksimalnom brzinom od 17 čvorova.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

„Samo tjedan dana nakon što smo prezentirali ulaganje u obnovu povijesnog opatijskog Hotela Kvarner s velikim zadovoljstvom imamo priliku po prvi puta demonstrirati što pomorski spasilački brod „Nis Randers“ može učiniti za umanjivanje posljedica opasnosti na otvorenom moru na području čitavog Kvarnera. Kako bismo dali doprinos lokalnoj zajednici, planiramo staviti ovaj brod na raspolaganje lokalnim hitnim službama i nadamo se da će u potpunosti ispuniti namjenu zbog koje smo ga nabavili te bitno unaprijediti sigurnost na otvorenom moru ovog prekrasnog zaljeva“, rekao je na današnjem događanju Heimo Waldemar Hirn, predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon nedavno predstavljenog ulaganja u obnovu Hotela Kvarner u vrijednosti od 23,5 milijuna eura i dugoročnog plana dodatnih investicija u područje Opatije i Kvarnera vrijednih više od 100 milijuna eura, tvrtka Liburnia Riviera Hoteli kupnjom ovog broda istaknula je svoju usmjerenost na ulaganje ne samo u nekretnine i
zaposlenike, nego i u lokalnu zajednicu, s ciljem unaprjeđenja turističke ponude i pozicioniranja ovog kraja kao jedne od vodećih europskih destinacija.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Umanjivanje posljedica opasnosti na otvorenom moru i olakšanje rada lokalnih hitnih službi koje se brinu za sigurnost svih posjetitelja i građana, svakako je korak naprijed do takvog cilja, što je pozdravio zapovjednik vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije Mladen Šćulac, gradonačelnik grada Opatije Ivo Dujmić, načelnik grada Lovrana Bojan Simonič, zapovjednik policijske postaje Opatija zapovjednik Tomislav Milković i ministar turizma Gari Cappelli.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon prezentacije pomorskog spasilačkog broda „Nis Randers“, predstavnici Liburnia Riviera Hotela, ministarstva i medija, imali su priliku iz prve ruke vidjeti sve mogućnosti koje nudi „Nis Randers“ u kratkoj vožnji po Kvarnerskom zaljevu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari