U Pomorskom i povijesnom muzeju otvorena izložba “(Ne)vidljive granice”

„(Ne)vidljive granice“, naziv je novog izložbenog postava otvorenog sinoć u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja

Posebnost ove izložbe je da nema kustosa već su autori članovi Građanskog muzejskog vijeća koji su u svom odabiru eksponata ukazali na svakodnevne probleme građana, ali i pojedinih skupina društva kao što su umirovljenici, slijepe i slabovidne osobe.

Izložba “progovara” i o potrebama darovite djece, problemu otpada, percepciji radnika u kreativnim industrijama. Izložba je nastala kao rezultat projekta „Muzeja budućnosti“ realiziranog kroz zajedničko djelovanje Muzeja, Primorsko-goranske županije te pet partnerskih organizacija civilnog društva.

“Uključivanje građana i artikulacije njihovih svakodnevnih problema kroz muzejske izložbe, značajan je iskorak u korištenju muzejskog prostora”, istaknuo je na samom otvaranju zamjenik župana Petar Mamula.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari