BOGAT PROGRAM

U Rijeci je danas i službeno najavljen program 22. Fiumanke!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U Rijeci će se od 5. do 13. lipnja 2021. godine održavati 22. Fiumanka, međunarodno jedriličarsko događanje s bogatim pratećim programom. 22. tradicionalna regata krstaša Velika Fiumanka i epidemiološkoj situaciji prilagođena medijska regata zajedrit će ove godine 12. lipnja, istaknuto je prilikom današnje konferencije za medije održane u Lounge baru Boonker.

U ime jednog od pokrovitelja, Primorsko-goranske županije, prisutne je pozdravio župan Zlatko Komadina istaknuvši da je Fiumanka prerasla u brend cijele Primorsko-goranske županije.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Podsjetio je kako je ovogodišnju Fiumanku otvorilo drugo izdanje regate modela “Jako mala Fiumanka” za klasu Dragon, koja se održala na jezeru omiljenog riječkog skijališta Platak u sklopu Festivala sporta u organizaciji Saveza sportske rekreacije PGŽ “Sport za sve”. Svim natjecateljima je zaželio sreću, ali prije svega ugodan boravak u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Župan je zahvalio i Lučkoj upravi Rijeka što je otvorila Rijeku prema moru i građanima.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Da je Fiumanka više od regate, dokazat će i ove godine s bogatim pratećim programom na moru i kopnu. Osim jedrenja i zabave, Fiumanka je posljednjih godina postala mjesto susreta i dijaloga o važnim temama poput održivosti i očuvanja prirodnih resursa, posebno mora. Tu su i brojni gastro – kulturni i glazbeni programi kao i prezentacije windsurfa u organizaciji Marotti Windsurf Centra te veslača Veslačkog kluba Jadran.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari