POLICIJA: 350 SUDIONIKA

U Rijeci održan “Hod za život”, organizatorica izjavila: “Silovane žene koje abortiraju su ubojice!”

Foto. Pixsell

Pod sloganom “Moja kultura je kultura života” u Rijeci je u subotu održan “Hod za život”, a organizatori i sudionici, kojih je po procjeni policije bilo oko 350, poručili su kako im je cilj poduprijeti pravo na život od začeća do prirodne smrti kao temeljno pravo čovjeka.

Aktivisti su praćeni glazbom i oboružani transparentima prošli skraćenu rutu od Konta do Jelačićevog trga gdje je zabavni program trajao do 13 sati.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Kako su naveli organizatori iz građanske incijative koja djeluje u okvirima Udruge Malaika, riječ je o “miroljubivom hodu građana”.

U programu televizije N1 čula se i jedna – u najmanju ruku – kontroverzna izjava organizatorice ovog događaja Barbare Brezec Benigar. Nakon što je rekla da je ovo za njih radostan trenutak i da iza njih ne stoje desničarske organizacije, čulo se i ovo:

“Silovane žene koje žele pobaciti su za mene ubojice. Silovatelj je osoba koja je počinila kazneno djelo. Majka koja počini pobačaj je sebe stavila u poziciju ubojice. Ne treba jedan zločin završiti drugim”, rekla je Brezec Benigar.

Nosili su transparente s natpisima „Život je najveća od svih vrijednosti, njemu su sve druge vrijednosti podređene“, „Živi i pusti druge da žive“, „Zanimljivo da su svi koji se protive životu već rođeni“, „Jednaka prava za nerođene“, „Ljudski život započinje začećem – dokazala znanost“, itd.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Iz udruge Malaika su istaknuli da je ovogodišnja ruta drugačija te da je, prema promijenjenoj odluci Grada Rijeke, dugačka 150 metara.

Ove godine su najavili da, zbog okolnosti u vezi s epidemijom Covida 19, očekuju manje hodača, a sudionicima su preporučili  da se zaštite maskom te da održavaju razmak. Kao što se vidi na fotografijama, ovih preporuka se u povorci malo tko držao!

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Podsjetimo, upravo zbog epidemiološke situacije otkazan je riječki Hod za slobodu koji se trebao također održati danas u centru grada.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

“Ponosni smo zbog brojnosti i snage vaše podrške našem zajedničkom NE onima koji osporavaju ljudska prava”, istakli su u objavi tim povodom organizatori, inicijativa Građanke i građani Rijeke.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Ne dozvoljavamo da političari i političarke ulaze u naše živote, obitelji i maternice! Ne dozvoljavamo da se preko žrtava nasilja, preko žrtava silovanja, osvajaju jeftini politički bodovi”, poručili su organizatori koji će na društvenim mrežama uz hešteg #zaslobodu održati simboličku akciju.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari