NEOBIČNA SNIMKA

Video | Na ovom kvarnerskom otoku na plaži i u moru uživaju srne i divokoze!

Screenshot: Youtube/Morski.hr

Neobična snimka stiže s otoka Plavnika u arhipelagu Kvarnera. Otok koji je stanište divljači, kao da je daleko od civilizacije. Nema ljudi, pa životinje mirno i bez straha šeću čak i plažom

Autor snimke je Dorijan Curac, strastveni podvodni ribolovac, koji jednako uživa u prirodnom okolišu ispod, kao i iznad mora, piše Morski.hr

“Snimka je s otoka Plavnika, preciznije, južna uvala kraj uvale Krušija . Ako Vas plovnim putem zanese put ovamo, napravite krug oko tog malog otoka između otoka Krka i Cresa a na južnoj strani posjetite i Kvarnerske Ķornate , mali otočić.

Pogledajte Video:

Naime srne nisu jedine koje su našle stanište na tom malom otoku koji je nama pomorcima poznat i po tome da u sjevernom dijelu ima dubina mora od 100 metara.
Da se vratim divljači koja je tu našla sama stanište, da divljači, nisam pogrešio jer tu se vide i divokoze a i bjeloglavi supovi .
Ovih dana ove siromašne turističke sezone izazvane Covid situacijom, često ih možete vidjeti i uz samu obalu gdje mi (ja i supruga) znamo prespavati, pa time i pustiti koju štrucu kruha .
Voljeli bi da se ovo pročuje i do Turističke zajednice Krka, pa da nam ovakvi prizori i događaju postanu dio turističke ponude” poručuje Curac.
A mi se pridružujemo njegovim željama, naravno uz poruku da i svjesno čuvamo životinjski svijet, kao što smo to sad svi napravili nesvjesno, svojim nepojavljivanjem u prirodi, piše Morski.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari