ČESTITAMO

U Rijeci održano 10. državno prvenstvo u kendu; Riječani osvojili “brdo” medalja!

U dvorani Centra Zamet ovog vikenda održano je 10. državno prvenstvo u kendu, japanskoj borilačkoj vještini i sportu.

Organizator natjecanja bio je Kendo klub Rijeka, a bila je to prilika da klubovi iz cijele zemlje pokažu vještine i trud koji je uložen na treninzima tijekom ove pandemijske godine.

Na natjecanju su sudjelovali klubovi iz Zadra, Splita, Rijeke, Pule, Zagreba, a ovaj susret za Riječane bio je izuzetno uspješan, s obzirom na to da su osvojili više od pola mogućih medalja i nagrada.

– Pandemijski uvjeti odgodili su prošle godine prvenstvo, a cijela situacija donijela nam je posebne izazove u održavanju treninga i zadržavanju članova. No, brojevi, nastup i uspjeh na ovom susretu samo su dokaz da je riječki klub uspio sigurno broditi i kroz ove posebne okolnosti te je nastavio rasti, rekao nam je Ivan Marko Tomljenović, zadužen za organizaciju i marketing pri riječkom Kendo klubu.

VIDEO DANA:

Potpuni rezultati turnira:

U junior kategoriji zlato je osvojio Lucijan Sobol (Rijeka), srebro je pripalo Rozi Božićević (Zagreb), broncu dijele Roman Matić (Rijeka) i Borna Bušljeta (Split). Nagrada sudaca za borbeni duh u ovoj kategoriji pripala je Tinu Stojanoviću (Rijeka).

U ženskoj kategoriji prva je bila Maki Nagayoshi (Zagreb), druga odnosno srebrna je Emily Stojanov (Zadar), treću poziciju dijele Sandra Margan i Ariana Koteles (obje iz Rijeke). Za borbeni duh u ovoj kategoriji nagrađena je Gabrijela Vidić (Zadar).

U Kyu kategoriji (ili do-majstorska) prvo mjesto pripalo je Marku Trboviću (Rijeka), drugo mjesto zauzela je Ana Svetić (Rijeka), dok se na treće mjesto plasirale Gabrijela Vidić (Zadar) i Raul Jereb (Rijeka). Zlato za borbeni duh osvojila je Ariana Koteles (Rijeka).

U Dan kategoriji (majstorska) prvo mjesto zauzeo je Boris Torkonjak (Zadar), drugi je David Gašparić (Zagreb), treću poziciju dijele Roko Travica (Zadar) i Ivan Rendulić (Zagreb). Za borbeni duh suci su nagradili Marka Vejvodu (Rijeka).

U timskom natjecanju prvi su klub Agatsu (Zagreb), drugi klub Ouka A (Zadar), treći Kendo klub Rijeka A i Zagreb A. Za borbeni duh nagrađen je Ivan Marko Tomljenović.

Natjecanje su posjetili brojni Riječani koji su osim atraktivnih borbi tijekom cijelog turnira mogli uživati u ceremoniji otvaranja ali i u prikazu još jedne druge vještine koja se trenira u riječkom klubu – a to je Iaido (japanska borilačka vještina koja njeguje ljepotu i gracioznost rukovanja tradicionalnom japanskom sabljom – katanom op.a).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari