U riječki KBC stigao novi uređaj za magnetsku rezonanciju!

Vrijednost investicije iznosi više od 7 milijuna kuna

Danas je u Kliničkom bolničkom centru Rijeka, uz nazočnost ministra zdravstva Milana Kujundžića, upriličena svečanost pokretanja u rad novonabavljenog uređaja za magnetsku rezonanciju (MR). Riječ je o suvremenom uređaju snage 1.5T koji omogućava izvođenje svih magnetskih tehnika koje pokrivaju potrebe bolnice.

Novi MR smješten je u novouređenom bolničkom prostoru Kliničkog zavoda za radiologiju na riječkom lokalitetu, a značajno će pridonijeti učinkovitosti dijagnostičkih postupaka i kvaliteti skrbi o pacijentima. Sredstva za nabavku uređaja u vrijednosti od 7,15 milijuna kuna osiguralo je Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske iz projekata EU fondova.

Bolnička MR dijagnostika je posljednjih 6 mjeseci, nakon rashoda dotrajalog uređaja starog 20 godina, ovisila o jednom uređaju na Sušaku. Ležeći pacijenti morali su se transportirati na drugi lokalitet što je povećavalo troškove i dodatno opterećivalo zaposlenike.

Pojačanim radom na novoj opremi očekuje se povećanje obima pretraga za 30 posto, a time i smanjenje lista čekanja na pretrage. Također, u cilju maksimalnog iskorištenja uređaja i brže obrade pacijenata planiran je smjenski rad u danima vikenda.

Stručnjaci Kliničkog zavoda za radiologiju svakodnevno ulažu napore za kvalitetno funkcioniranje radiološke dijagnostike u KBC-u Rijeka, a novi MR visokog operativnog kapaciteta osigurat će optimalne uvjete za redovan rad i edukaciju specijalizanata.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari