KREATIVNI UČENICI

U Školi za primijenjenu umjetnost Rijeka otvorena Galerija i spomen soba Janko Polić Kamov

Zamjenica župana Marina Medarić, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin i ravnatelj škole Damir Šegota otvorili su Galeriju i spomen sobu Janko Polić Kamov (G.S.S.J.P.K.) u Školi za primijenjenu umjetnost Rijeka.

Zamjenica Medarić istaknula je kako je nakon uređenja Galerije Hodnik ovo drugi prostor za izlaganje, odnosno galerija, što pruža dodatnu mogućnost učenicima jer potiče izložbenu kreativnost i uči ih samom izlaganju radova.

U novoj galeriji trenutačno je postavljena izložba radova učenika 3. i 4. razreda, smjera Grafički dizajner, nastalih u okviru predmeta Grafički dizajn i Tipografija te ambijentalna instalacija jednog od profesora škole.

VIDEO DANA:

Projekt uređenja realiziran je u dvije faze tijekom 2020. i 2021. godine, a financiran je kroz program investicijskog održavanja srednjih škola Primorsko-goranske županije u vrijednosti 211.000 kn.

Pročelnica Stilin najavila je i novo investicijsko ulaganje u uređenje cjelokupnog „gornjeg“ paviljona koje bi se provelo slijedeće godine, a čime bi se dobio dodatni prostor za nastavu, ali i razvoj sadržaja.

Škola će uskoro postaviti i spomen sobu Janku Poliću Kamovu u kojoj će prvi postav biti artefakti iz kultne predstave „Hodač“ umjetničke organizacije „Trafik – Tranzicijsko fikcijsko kazalište“ i snimka performansa „Pazi, Hodač!“ u izvedbi Prostora+ i Vlade Marteka.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari