"JEDNI OD VODEĆIH U REGIJI"

Veliko priznanje Klinici za neurologiju riječkog KBC-a!

Klinički bolničkih centar Rijeka bogatiji je za još jedan referentni centar Ministarstva zdravstva, objavljeno je na konferenciji za novinare 10. prosinca u Ravnateljstvu

Klinika za neurologiju riječkog KBC-a postala je referentni centar Ministarstva zdravstva za teže oblike bolesti pokreta, odnosno punim nazivom Referentni centar Ministarstva zdravstva za preproceduralnu pripremu i postproceduralno liječenje i rehabilitaciju farmakorezistentnih bolesti pokreta invazivnim metodama, posebice dubinskom mozgovnom stimulacijom. U prvom redu riječ je o neurološkim bolestima koje se ne mogu liječiti lijekovima nego se primjenjuju druge, sofisticirane metode.

Ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. Alen Ružić uvodno je istaknuo zadovoljstvo jer je riječki KBC dobio već deseti referentni centar što je veliko priznanje s obzirom na to da se imenovanje referentnim centrom odobrava po visokim kriterijima, pri čemu prijedlog donosi Nacionalno zdravstveno vijeće, a potvrđuje ministar zdravstva.

Priznanje je riječka Klinika za neurologiju dobila temeljem trajnog rada na unaprjeđenju struke, povezanosti s vodećim svjetskim stručnjacima na tom području, trajnog uvođenja novih metoda liječenja na nacionalnoj razini, vrhunskog osoblja i uvjeta.

Primarijus Željko Plazonić, državni tajnik Ministarstva zdravstva, predsjednik Upravnog Vijeća KBC-a Rijeka i član Nacionalnog zdravstvenog vijeća naglasio je da ovo ne potvrđuje samo status Klinike za neurologiju nego je i izraz izuzetno stručnog djelovanja koje je stekla ta klinika.

Poseban gost na konferenciji za novinare bio je predsjednik Nacionalnog zdravstvenog vijeća i pročelnik Zavoda za neurokirurgiju KB-a Dubrava prof. dr. Darko Chudy koji je istaknuo da je zadovoljstvo odobravati tako vrijedna stručna priznanja “u vrijeme poplave samozvanih stručnjaka i onih koji izlaze iz kruga vlastite kompetencije”.

“Ova je klinika jedna od vodećih u regiji i iza nje stoje brojni znanstveni radovi i projekti te uspjesi u liječenju”, poručio je Chudy čestitajući riječkim kolegama.

Predstojnica Klinike za neurologiju KBC-a Rijeka doc. dr. Vladimira Vuletić istakla je zadovoljstvo dobivanjem titule referentnog centra naglasivši da je za to zaslužan cijeli multidisciplinarni tim kojem je ona na čelu. „Mnogi od njih odlazili su u inozemstvo stjecati iskustva u najnovijim metodama liječenja, a na nama je sad nastavak rada na toj razini kako bismo opravdali titulu“, zaključila je Vuletić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari