Učenici riječke Prometne škole dobili od Županije vozilo za obuku vrijedno 600 tisuća kuna

Župan Zlatko Komadina predao je ravnatelju Prometne škole Rijeka Branku Luburiću ključeve novog vozila za obuku učenika vrijednog preko 600 tisuća kuna

Prilikom primopredaje župan Komadina rekao je da PGŽ kao osnivač škola sustavno ulaže u objekte i opremu.

“U ovu zgradu, u kojoj su tri strukovne škole, uloženo je 7 milijuna kuna u zadnje tri godine. Učenici koji završe strukovne programe imaju siguran posao, a i vozači su deficitarno zanimanje. Ovom “putujućom učionicom” učenicima će, nadam se, nastava biti ugodnija i kvalitetnija”, rekao je Komadina.

Ravnatelj Luburić naglasio je kako bez ovog novog vozila ne bi bilo moguće realizirati najvitalniji dio nastave, poduku vožnje. Dodao je da u programu za zanimanje vozač motornog vozila imaju oko 120 učenika, a budući da se radi o deficitarnom zanimanju, očekuju da će na jesen upisati i jedan razredni odjel više.

 

Učenici koji se školuju za zanimanje Vozač motornog vozila, u završnoj godini obrazovanja pripremaju se i polažu vozački ispit za upravljanje vozilom C kategorije. Osposobljavanje na vozilu provodi se u obliku individualne nastave – 45 sati po učeniku, a ispit provodi Ispitni centar Hrvatskog auto kluba. Tijekom jedne školske godine provede se oko dvije tisuće sati obuke vožnje, a u cijelom vremenu eksploatacije vozila u obuci, oko 30 tisuća sati obuke.

Prometnu školu Rijeka u školskoj 2017./2018. godini pohađa 260 učenika smještenih u 13 razrednih odjela. Učenici se obrazuju u 3 obrazovna programa: tehničar cestovnog prometa, tehničar za poštanske i financijske usluge, vozač motornog vozila.

Primopredaji vozila prisustvovala je i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari