ZASTRAŠUJUĆE: Zračna luka Rijeka nema dovoljno radnika za prihvat zrakoplova iz Zagreba!

Photo: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

S postojećim brojem radnika nije moguće zakonito organizirati smjene i odmor radnika, ističu u sindikatu Istre, Kvarnera i Dalmacije

Zračna luka Rijeka nema tehničke uvjete, niti dovoljno radnika za prihvaćanje zrakoplova koji se privremeno, zbog radova u zagrebačkoj Zračnoj luci, preusmjeravaju na onu riječku, upozorili su danas iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalamcije.

“Ne želimo nikoga plašiti, ali zabrinjavajuća je odluka ministra Butkovića da se za vrijeme noćnih radova na uzletno-sletnoj stazi zagrebačke Zračne luke Dr. Franjo Tuđman, a u trajanju od najmanje dva mjeseca, svi letovi preusmjere na Zračnu luku Rijeka, smatraju u sindikatu i ističu da s postojećim radnicima nije moguće zakonito organizirati smjene i odmor radnika.

„Zračna luka Rijeka nije ni tehnički ni kadrovski ekipirana da bi mogla pružati takve usluge, a da se pri tome ne krše zakoni,“ kazala je voditeljica ureda SIKD-a Marina Cvitić.

Ujedno, voditeljica ureda SIKD-a Marina Cvitić Vladi je zamjerila da u Upravu Zračne luke namjerava imenovati istu osobu, Tomislava Palalića, kojega je ranije smijenila.

Upozorila je i da se u riječkoj Zračnoj luci vrše pritisci na radnike, direktor je otkazao kolektivni ugovor pa su pokrenuti postupci otkazivanja ugovora o radu povjereniku sindikata i predsjedniku Radničkog vijeća, postoje tehnički nedostaci, međuljudski odnosi posve su poremećeni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari